Trendmagazin

Jól fogynak itthon a Mercik

1587 személyautót értékesítettek 2013-ban

2014.02.10 | MTI/TM

A Mercedes-Benz Hungária Kft. 2013-ban 28,6 százalékkal több új személyautót értékesített Magyarországon, mint egy évvel korábban - közölte magyarországi vezérképviselet hétfőn az MTI-vel. A Mercedes-Benz Hungária Kft. közleménye szerint, 2013-ban összesen 2677 új járművet értékesített a társaság Magyarországon, ebből 1587 volt a személyautó.


A személyautókon belül továbbra is népszerűek maradtak a kompakt és ezen belül a kecskeméti modellek, amelyből 400 darabot adtak el, illetve kiemelkedően teljesített az ML terepjáró is. A személyautó üzletágban 2013 kiemelt jelentőségű év volt, a kizárólag Kecskeméten készülő CLA, a Daimler történetének legnagyobb frissítésén átesett E-osztály, valamint a luxuskategória legnagyobb példányszámban eladott új S-osztály bevezetése miatt. 2013-ban a Mercedes-Benz Hungária Kft. kishaszonjármű üzletága 532 járművet adott el a nehéz piaci körülmények ellenére, valamint 558 darab nagyhaszonjárművet is szállított megrendelőinek.

Tavaly nőtt a kereslet az eredeti alkatrészek iránt, mintegy 8,1 százalékkal több Mercedes-Benz alkatrészt adtak el, mint egy évvel korábban. A használtautó értékesítésben is komoly növekedést ért el a cég az elmúlt évben. A jahreswagen.com minőségi használtautó program keretében mintegy 250 darab tanúsított és garanciális használt gépkocsit értékesítettek a Mercedes-Benz Hungária Kft. partnerei, ez közel 50 százalékos növekedést jelent. Kiemelkedően sikeres évet zárt az EvoBus Hungária Kft., mely 2013-ban 179 új Mercedes-Benz buszt adott el Magyarországon, ezzel a hazai autóbuszpiac meghatározó szereplőjévé vált.