Trendmagazin

Jön a BMW Gran Turismo 3-as szériája

Az új 3-as széria nagyon hasonlít majd az 5-ös GT-re

2013.02.19 | Munkatársunktól

A BMW bejelentette, hogy a 2013-as Genfi Autószalonon debütál a Gran Turismo 3-as szériája. Az új modell a sedan sportos génjeit egyesíti a Touring osztály sokoldalúságával és praktikumával. Az új 3-as széria nagyon hasonlít majd az 5-ös GT-re, de a tervezők finomítottak kicsit a vonalvezetésén, hogy sokkal egységesebb megjelenése legyen.


A széria fontos jellemzői lesznek a keret nélküli ablakok, a hátrafelé lejtő, egyre szűkülő kupé tető, a nagyméretű ötödik ajtó és a prominens hűtőrács. Választhatunk majd Sport Line, Luxury Line, vagy Modern Line csomagot az alap felszereltségen kívül. Az igazi BMW rajongók számára pedig az M-Sport csomagot ajánlja a vállalat, amiben javított aerodinamikai hatékonyságot és sportos felfüggesztést kapunk. A hátsókerék meghajtásos Gran Turismo 81 milliméterrel magasabb és 200 milliméterrel hosszabb lesz, mint a Touring, így több hely jut majd a csomagoknak és az utasok is kényelmesebben elférnek. A BMW mérnökei szerint ez egy vérbeli luxusautó lesz, amire a tér és a kényelem lesz a legjellemzőbb.


Az utastéren nem sokat változtatnak: az új modell magasabban lévő ülésekkel jön, és a hátsó üléseknél 7 centivel nagyobb hely lesz a lábnak. 520 literes csomagtartója lehajtott hátsó ülésekkel 1600 literesre növelhető. 5 különböző TwinPower turbófeltöltéses motorból választhatunk 143-tól 306 lóerőig, amelyek mindegyike 6 sebességes manuális vagy 8 sebességes automata váltóval szerelt lesz. Benzines és diesel változat is elérhető majd a 4 hengeres változatokból, de a csúcsváltozat 6 hengeres lesz. A BMW ugyanakkor gondolt a növekvő üzemanyagárakra is: a különleges ECO PRO menetmóddal akár 20%-os üzemanyag megtakarítást is elérhetünk.