Trendmagazin

Kapszulaszerű hajó Olaszországból

Feltehetően nem lesz olcsó mulatság

2013.11.20 | Munkatársunktól

Pierpaolo Lazzarini feltalált egy igencsak futurisztikus vízi járművet, melyet állítása szerint egy űrhajó mintájára hozott létre. A különleges benyomást keltő kis hajót Olaszországban készítették Luca Sollával együttműködve, aki nagy mestere mindennek, amivel vízen közlekedhetünk.


Annak ellenére, hogy a jármű kívülről leginkább egy tojásra hasonlít, belülről igencsak klassz a kialakítása. A szerkezet alap váza a legjobban egy motorcsónakéhoz hasonló, anyagát tekintve pedig az egész üveggyapotból, és rozsdamentes acél korlátokkal készült el. Az olasz tervező szerint, az alapötlet az volt, hogy „egy olyan csónakot hozzunk létre, mely elég kicsi ahhoz, hogy egyszerűen, és gyorsan lehessen vele manőverezni, de elég tágas legyen ahhoz, hogy a barátainkkal kényelmesen akár enni-inni tudjunk benne, hogyha épp a kikötőben támad szórakozni kedvünk.”


A csónak méretét illetően valóban sikerült megvalósítaniuk az előző elképzelést, hiszen 7,5 méter lett hosszában. Ami a motort illeti, egy 325-hp Yanmar diesel található benne, mely képessé teszi a járművet arra, hogy 25 csomó gyorsasággal hajtson a vízen. Tehát adott egy olyan vízi jármű, melyben kényelmesen elférnek négyen is, de még mindig van némi kivetnivaló benne. A tetején található egy napozóágy, ahol napozni is tudunk, és közben nézelődni a végtelenbe, ha elfáradtunk volna, és megpihennénk egy kicsit. A jármű hátulján található egy olyan platform is, melynek köszönhetően búvárkodni is elindulhatunk a kabinunkkal.


Ami az egész járműben talán a legszórakoztatóbb - a kinézetétől eltekintve-, az a víz alatti, és a belső világítása, mely igazán színesre sikeredett. Ez teszi éjjel a kapszulahajót igazán látványossá, melynek köszönhetően kitűnik a tömegből -és a többi hajó közül- így éjjel biztosan felkapja mindenki a fejét ott, ahol éppen hajókázunk vele. Persze hogyha kerülni szeretnénk a feltűnést, hagyományos normál színű világítás is van beszerelve. A kapszulahajó áráról, és arról hogy hol lehet majd beszerezni, egyelőre nincs információnk.