Trendmagazin

Karl Lagerfeld legsértőbb nyilatkozatai

Pippa Middleton, Adele és más hírességek sem úszták meg

2013.04.23 | Munkatársunktól

Karl Lagerfeldet sokféle melléknévvel lehet illetni: innovatív, elegáns, ijesztő - de a megfontolt és udvarias biztos, hogy nincs közöttük. A divattervező egyértelműen visszautasítja, hogy kihagyják bármilyen megnyilvánulását, amikor interjút ad a médiában és emiatt folyamatosan bajba is kerül a nyilvánosság előtt, de ez nem tartja vissza attól, hogy folyton közölje véleményét. Összegyűjtöttük Karl leginkább döbbenetes és sértő megjegyzéseit.


Pippa Middleton celeb lett az extravagáns királyi esküvő után, és a többség dicsérte a klasszikus megjelenését, Lagerfeldnek természetesen erről is meg volt a maga véleménye, és nem is félt hangoztatni azt. A Sun szerint az extravagáns tervező azt nyilatkozta, hogy Pipa „harcol” a külsejével. Miközben Cambridge Hercegnőjéről ódákat zengett, a testvéréről azt mondta, hogy nem tetszik neki az arca, és jobb lenne, ha inkább csak a hátsó felét mutatná.

Adele hangja sok férfi és nő szakítás utáni bánatát könnyítette meg. Lagerfeldnek ehhez is volt szava: „Nehéz Adele zenéjét másnak mondani, mint gyönyörűnek, de ez nem vonatkozik a külsejére.” Amikor az egyik újság megkérdezte, milyen zenét hallgat, azt válaszolta, hogy jelenleg Adele-t. A nő egy kicsit túl kövér, de gyönyörű arca van és isteni hangja. Ezután a nyilatkozata után a média és a rajongók is támadni kezdték, és követelték, hogy kérjen bocsánatot és vonja vissza a szavait. Adele reakciója annyi volt az egészre, hogy az ő életében nem sokat számít a súlya, és amíg az emberek szeretik a zenéjét, a legkevésbé érdekli a mérete.

Heidi Klum német akcentusát és érdekes személyiségét sokan szeretik, de Karl nincs tőle lenyűgözve. A divatvilág egyik kedvencéről a divattervező annyit mondott, hogy nem ismeri. Heidi nagyon jól kezelte a helyzetet. Azt válaszolta: „Mindenki azt mond, amit akar. Nem tehetsz mindenki kedvére, és nem is élheted úgy az életed, hogy mindenki kedvére tegyél.”


Amikor Michelle Obama, aki sok amerikai nőt inspirált a divat és fitnesz terén, frufrut vágatott, az egész Egyesült Államokat megosztotta. Természetesen Lagerfeld nem az éljenzők táborához csatlakozott. „Nem értem a frizura változtatását… Őszintén, a homlokba fésült haj rossz ötlet volt. Nem jó.”

Karl azokkal sem bánik jobban, akik inzultálni merik őt. A Newsweek főszerkesztője, Tina Brown, 2012-ben azt mondta, Karl Lagerfeld „túlértékelt”. Erre Karl azt nyilatkozta, hogy mennyire sajnálna Tinát és az ő kis szaros magazinját, amiért olyan rosszul lépett fel egy divatról szóló sajtókonferencián.