Trendmagazin

Kellemes időtöltést ígér a Mesés Kelet

Emirátusi kiruccanás, avagy csobbanjunk a bejglire!

2012.09.10 | Boskovics Bianka

Ha luxus, akkor Közel-Kelet. A milliárdosok kedvence, Abu-Dzabi ismét attrakcióval készül: újdonsült látványossága, a Yas Island tovább bővül. Nem is akármivel, hanem egy fényűző víziparkkal. Sőt, a hely negyed éven belül képes lesz a látogatók fogadására.


Az előrejelzések szerint rekordokat döntögető aquapark kiépítése tavaly februárban kezdődött meg. Látványos elemei nem csupán egyetlen tervező fantáziájának szüleményei, hanem egy helyi körökben jól ismert történet elevenítenek meg. A park már most több leget is magáénak tudhat, kiemelkedő, hogy ez lesz a térségben az első igazoltan környezetbarát komplexum. Továbbá 15 hektáros alapterületével a legnagyobb is.


Gumicukor színű vízicsúszdái nem kevesebb, mint harmincféle csúszási lehetőséget kínálnak, a Bombázó Banditának elnevezett hullámvasút vízi-és lézereffektekkel kecsegtet. Az extremitást kedvelő vendégek megkísérelhetik a világ legnagyobb szörfképes hullámát megszelídíteni, illetve túlélni a Dawwamma Tornádót. Egy csúszás és egy szörfmenet között akár több nagykereskedelmi áruházba, vagy három étterembe is ellátogathatunk.


A szervezők úgy ígérik, hogy a hét minden napján délelőtt 10 és este 7 között várják a látogatókat, valamint több egyedi programmal is készülnek majd. Mi több, mindezt idén decembertől akár le is tesztelhetjük.