Trendmagazin

Késnek az új luxusterepjárók

Lesz Lamborghini és Bentley luxus SUV

2012.10.31 | Munkatársunktól

A Lamborghini és a Bentley EXP Urus 9 F SUV koncepciója a Genfi és a Pekingi Autószalonokon került bemutatásra, és bejelentették vele egyidejűleg azt is, hogy tömeges gyártást terveznek belőle.


Habár ez a lépés még egy darabig eltolódik, mert a gyártók úgy döntöttek, hogy elhalasztják a szuper SUV-ok tervét egy időre, hogy segítség az anyavállalatot, a Volkswagent, hogy erőforrásokat összpontosíthasson az eladások növelésére. A cég jelenleg azért harcol, hogy elvegye a versenytársától, a General Motorstól a világ legnagyobb autógyártója címet, és ő kerülhessen a dobogóra, ahol jelenleg a második, harmadik helyen a Toyota Motor Corp áll.


A Bentley és a Lamborghini plüss SUV-ja kemény versenytársakkal kell, hogy megküzdjön majd. A Fiat Maseratija jövőre indítja be az új Kubang jeepjének a gyártását, az Egyesült Királyságbeli Land Rover pedig 2014-re tervezte be az új Range Rover Sportját. A Ferrarinak tavaly óta van egy családi autója, az FF, amelyik a legnagyobb autó ebben a kategóriában.