Trendmagazin

Készül a repülő terepjáró

Készül az AVX Aircraft’s Flying SUV

2010.10.28 | Zuba Tamás

Sokunkat bosszant, amikor dugóba kerülünk és hosszú órákig képtelenek vagyunk eljutni a célállomásra. De mi lenne, ha útközben csak szimplán szárnyaink nőnének és elrepülnénk? Álmainkat megvalósítja az AVX Aircraft Corporation, hiszen nemrég hozták nyilvánosságra legújabb projektjüket, ami az AVX Aircraft’s Flying SUV nevet viseli.


A fejlesztés különlegessége, hogy alapjaiban egy Hummerre emlékeztet a jármű, de mindez kiegészül két visszahúzható propellerrel. Tehát a jármű kielégíti mind földi és légi igényeinket, így a lehető leggyorsabban juthatunk el a célállomásra.

A nagyszerű mobilitású szerkezet 250 mérföldet képes megtenni egyszeri tankolással földön vagy levegőben, mindeközben 4 fővel a fedélzetén. Ezt a távot 80 mérföld/órával földön, 140 mérföld/órával levegőben teszi meg.


A csodagép mindössze 60 másodperc alatt képes átalakulni repülő üzemmódba. A repülési módot megkönnyebbíti az automatikus fel- és leszálló üzemmód. A dolog szépséghibája, hogy a fejlesztés az Amerikai Hadseregnek készül, de aggodalomra semmi ok, hiszen feltehetőleg előbb-utóbb az utcai autók is képesek lesznek repülésre.