Trendmagazin

Készül az új Bestia Obamának?

A jelenlegi még mindig jól bírja a strapát

2013.10.29 | Munkatársunktól

Habár az amerikai kormány már eldöntötte, hogy új elnöki limuzinokat fog vásárolni, addig a jelenleg is használatos járgány - a „Bestia“, még mindig a legbiztonságosabb elnöki jármű a világon, benne a legkorszerűbb egyedi kiegészítőkkel.


De a helyzet az, hogy senkinek - kivéve néhány bennfentest a titkos szolgálattól-, nincs a leghalványabb fogalma sem a járműben található biztonsági kiegészítőkről, azonban az Autoweek-nek sikerült kicsikarnia néhány szigorúan titkos információt a Bestiáról. A jelenlegi elnöki limuzin 2009-ben tért újra vissza, és az előző verziójához képest komoly fejlesztésen ment keresztül. A legnagyobb különbség az, hogy a régi limuzin alapja egy Cadillac volt, mely köré nehéz páncélt építettek, míg a Bestia önmagában egy Cadillac-nek álcázott tank. A felfüggesztés teljesen eltér egy szokásos Cadillac-étől, sokkal inkább egy GM alvázához hasonlít.


A Bestia speciális katonai páncélzattal rendelkezik, ami az ajtóknál 20 cm vastag, ezen kívül kevlár borítású, ami teljes mértékben ellenáll egy kisebb bombatámadásnak, és bármilyen gránáttal okozott robbanásnak. Az autó 6800 kg súlyú, ami azt eredményezi, hogy egy erős, V8-as motor kell a meghajtásához. A limuzin árát 1,5 millió dollárra (kb. 330 millió forintra) becsülik, ami körülbelül 12 darab alap felszereltségű limuzin árának felel meg.