Trendmagazin

Két új modell az Ulysse Nardintól

Mérnöki pontosság és művészi kivitelezés

2012.05.22 | Oroszvári Péter

Az Ulysse Nardin volt az első óragyár, ami öröknaptáras modellt alkotott meg, ráadásul úgy, hogy egy korona elég volt az összes naptárfunkció kezeléséhez – akármelyik irányba. Nem csoda hát, hogy ez az egyszerű állíthatóság hamar etalonná vált az órakészítésben.

Ulysse Nardin El Toro Perpetual Calendar

Az El toro ennek az öröknaptáras modellnek az egyenes ági leszármazottja. Maradt a csodálatos naptárszerkezet, kibővítve azzal, hogy az óramutatót a percmutató állítása nélkül állíthatjuk előre-hátra egy másik időzóna beállításához.

Ulysse Nardin El Toro Perpetual Calendar

A 18 karátos tokot szépen kiegészíti a kék lünetta, az ezüst számlap, és a minőségi kerámia gombok. Kétféle szíj rendelhető hozzá: választhatjuk a sportosabb kaucsukot, vagy az elegánsabb bőrt. Az óra 45 órás járástartalékkal bír, és 100 méterig vízálló.

Ulysse Nardin Classico Santa Maria

Teljesen más stílust képvisel a 30 darabos limitált szériában készülő Santa Maria - ez volt Kolumbusz Kristóf zászlóshajója, mellyel 1492-ben felfedezte Amerikát. Nagyobb volt testvéreinél, a Ninánál és a Pintánál, és félelmetes viharokat bírt ki, joggal tiszteleghet hát előtte az óra.

Ulysse Nardin Classico Santa Maria

A művészi kialakítást mérnöki precizitás kíséri. A zománcozott számlapon büszkén halad a tengeren a nagy hajó, és ebben egy dátumjelző vagy kronográf-mutató sem akadályozhatja meg – az óra csakis a pontos időt mutatja az egyszerűség jegyében. Az Ulysse Nardin művészeinek több, mint 50 munkaórájába kerül egy számlap megalkotása, és ez alatt 26-szor kerül kemencébe a különböző felvitt színrétegek megszilárdítása miatt. A 42 órás járástartalékkal rendelkező óra 40mm-es, 18 karátos aranytokot kapott, és 50 méterig vízálló.