Trendmagazin

Ki lesz a Dior új vezető tervezője?

Riccardo Tisci követi a trónon Gallianot

2011.05.20 | Szabó Adrienn

Március óta nagy hír, hogy John Galliano nem éppen bölcs viselkedése miatt távozni kényszerül a Diortól. A cég, ahogy azt akkori cikkünkben is megírtuk, zéró toleranciát mutat az efféle, antiszemita és fajgyűlölő megnyilvánulásokkal szemben, melyeket Galliano tanúsított. Az ügy körül innentől fogva már nem is az ő neve forgott, hanem óriási kérdőjelek, ki követi a Dior vezetőtervezőjét a trónon?


Az eseménydús hónap végén több forrásból az az információ szivárgott ki, hogy Riccardo Tisci, a Givenchy egykori kreatív igazgatója lesz a Dior új vezető tervezője. A Stlye.com egyik szerkesztője, Derek Blasberg egy Katy Pery koncert után hallotta, ahogy erről beszélgetnek a backstageben. Jó újságíró lévén, gyorsan ki is kotyogta a frissen szerzett híreket, miszerint a Dior leszerződtette Tiscit. Ekkor még azonban semmi sem volt biztos. A remek tervező éppen azon örvendezett, hogy hamarosan a divathéten bemutathatja legújabb munkáját, szó sem volt nyilatkozataiban a Diorral kötött szerződéséről. Tovább gyengítette az infot egy másik név, mégpedig a Lanvintól Alber Ebaz-é, akivel tulajdonképpen holtversenyben vágtathat a címért Riccardo Tisci.

A fashionista oldala nemrégiben közzétette, hogy az olasz tervező lesz a Christian Dior új vezetőtervezője és ezzel egyben kreatív igazgatója is. Igazi megállapodás azonban, csak szeptemberen fog születni a céggel, és szerződésről is csak ősszel beszélhetünk. Mostanra már szinte biztossá vált, hogy innentől Tisci ruháiban pompázhatunk, ha a Diornál vásárolunk.


Jön az újabb kérdés, mi lesz a Givenchynél? Nos, előreláthatólag Haider Ackermann veszi át Riccardo Tisci helyét. Galliano rendesen felforgatta a luxusmárkák vezetőtervezőinek világát egyetlen bal húzással, de így mindenki előrébb léphetett egy lépést a játékban. Hála dühkitörésének és az ideglevezetés furcsa módjának, most mások hasznot húzhatnak munkáját romba döntő, végzetes hibájából.

Van egy kis gond! Nem biztos, hogy jól hat a cégre Galliano menesztését követően, az a várható stílusbeli nagy változás, ami bizony be fog következni. Ugyanis az enyhén gótikus ihletésű, sötét színeket alkalmazó Tisci, ha berobban a virágmintás, színes Galliano helyére, azzal mindent felrúgnak. Ez, egyes szakértők szerint a vevői kör teljes lecserélődésével is járhat. Ő maga azt nyilatkozta, hogy: „Én egy nagyon melankolikus formában mutatom ki a szeretetem, valamint a romantikát és az érzékiséget, ami bennem van.” Örömmel és kíváncsisággal telve várjuk a végső eredményt, és azt a furi kimutatási módját mindennek a szépnek és jónak.

Szeptemberbe tehát pont kerül az ügy végére és kiderül, hogy Tisci nyeregben marad-e az őszig, vagy másnak a pozícióváltásával forgatják fel a divat világát.