Trendmagazin

Kiadásra kínálják Liechtensteint

Ideiglenesen tiéd lehet az egész kis európai monarchia

2011.06.05 | Major Imola

Gyerekkorod régi álma, hogy egyszer hozzád is belép a szőke herceg fehér paripáján és elvisz téged díszes palotájába és ott hét határra szóló lagzit csap Veled?! Ám ahogy egyre idősebbé lettél elvesztetted hited ebben? Most jó hírekkel tudunk Neked szolgálni! Egyetlen hercegnőnek sem kell lemondania álmáról. Nincs más dolgod, mint keresni egy gazdag szőkét és a többi már csak formalitás, tied egész Liechtenstein!


A piciny Hercegség 160 négyzetkilométeren terül el Ausztria és Svájc között. A csodaszép környék már önmagában is lélegzetet elállító, de amiről mesénk szól, az még hihetetlenebb. Az Airbnb cég ugyanis kitalálta, hogy összeszerveződik egy liechtensteini marketing és rendezvényszervező céggel és együttesen kiadásra kínálják Liechtensteint.

A nem mindennapi lehetőség most mindenkinek adott, aki képes 13 millió forintot fizetni éjszakánként. Természetesen nem pusztán egy éjszakáért fizetünk, különböző szolgáltatásokat is nyújtanak számunkra. Ilyen például a középkori utcabál, bórkóstoló a hercegi pincészetből és színpompás tűzijáték vagy gyalogtúra. Ezen kívül az "új tulajdonos" rendelkezhet (ideiglenesen) utcanevekről és nyomtathat saját pénzt is. Érkezéskor pedig megkapja szimbolikusan a Hercegség Kulcsát. A bérlőnek azonban nincsen lehetősége törvényhozásra és háború kezdeményezésre az alatt a néhány nap alatt, amit az országban tölt.


Fontos tudni, hogy aki kedvet érez egy ilyen kalandra, annak minimum fél évvel a beköltözés előtt ezt jeleznie kell az illetékeseknek. Ha ez nem történik meg, nem sok esély van rá, hogy övé legyen Liechtenstein. Ebbe a hibába esett Snoop Dogg is, aki egy klipforgatás helyszíneként választotta volna a mini országot. Azonban terve kudarcba fulladt. Rajta kívül még egyetlen jegyespár jelezte igényét az országra, de ők mire oda jutottak volna, felbontották az eljegyzésüket és lemondták a csodálatos utazást.