Trendmagazin

Kosárcsapattal szerződött az Hublot

Egy újabb professzionális sportág a támogatottak listáján

2011.05.18 | Oroszvári Péter

A Miami HEAT szupersztárjával, Dwyane Wade-del megkötött szerződés után az Hublot most az egész HEAT hivatalos partnerévé vált – jelentette be a híres óragyár. Ez az első (ráadásul több évre szóló) együttműködés az Hublot részéről egy amerikai csapattal.


„Az Hublot a kreativitás és innováció szinonimája, így kiváló társa lehet a Miami HEAT-nek.” – mondta el Eric Wooworth, a HEAT Csoport elnöke. Jean-Claude Biver, az Hublot vezérigazgatója pedig így vélekedik: „Nagyon örülünk, hogy kapcsolatban állhatunk egy világszerte elismert kosárcsapattal, mely óriási hangsúlyt fektet a játék lényegére: a csapat egységére, az összedolgozásra. Óriási kiváltság, hogy a Miami HEAT hivatalos szponzorai lehetünk óráinkkal, erre nagyon büszkék vagyunk. A papírok aláírásával egy újabb professzionális sportág világába lépett be az Hublot, melyekkel tökéletesen kiegészítik egymást az eddigi kapcsolatainkkal, főleg a futballal, és a Forma 1-gyel. A Miami HEAT-tel való együttműködés kiváltságos dolog, főleg hogy ezt kiegészítettük Dwyane Wade egyéni képviseletével is.”

Az Hublot és HEAT közti tárgyalások 2010 decemberében kezdőtek. Január 20-án, egy jótékonysági estet támogathattak, melyet a kosárcsapat rendezett. Ezek után teljesen logikussá vált az együttműködés, főleg, hogy az Hublot legalább 750 ezer dollárt kíván jótékonysági szervezetek számára gyűjteni 3 év alatt.


Februárban jelentette be az Hublot, hogy a HEAT egyik legfontosabb játékosa, Dwyane Wade is belépett az Hublot nagykövetek elit táborába, ahol már megannyi legenda található, megannyi képviselt sportággal: Jet Li a harcművészettel; Maradona és a Manchester United a focival; Maria Riesch, Bode Miller és Dario Cologna a sível; Ayrton Senna a Forma 1-gyel; és Facundo Pieres a lovaspólóval. „Dwyane Wade mindig lenyűgözi a kosárlabda szeretőit, ahogy a pályán egymagában is képviseli a találékonyságot, erőt, és stílust, emelett rendkívül gyors és mozgékony. Tehetsége már így is elismert az NBA-ban, hiszen óriási szerepet játszott abban, hogy a 2008-as pekingi olimpián az Egyesült Államok hozhatta el az aranyérmet kosárlabdában.” – mondta Biver.

[kiemelt]
[cim]A támogatott szervezetek[/cim]
[tartalom]

Az 1997-ben alapított Miami HEAT Jótékonysági Alapítvány a Dél-Floridában élő, gyengébb életkörülményekkel rendelkező, sebezhető családokon kíván segíteni. A kedvezményezettek közé tartozik például a SafeSpace, ami a családon belüli erőszaknak áldozatul esett nőket és gyermekeknek ad szállást; a Jackson Memorial Alapítvány Védőangyalai; a Holtz Gyermekkórház; és a Miami Koalíció egy Biztonságosabb és Drogmentes Társadalomért. A HEAT Alapítvány ezen felül végzős főiskolásoknak biztosít ösztöndíjat; az Akadémia pedig a szegényebb területeken működtet iskola utáni szakköröket és segítő foglalkozásokat. Az Alapítvány mindezen munkásságával kívánja Dél-Florida fiataljait támogatni álmaik megteremtésében és elérésében. [/tartalom]
[/kiemelt]