Trendmagazin

Kozsótól lopott Lady Gaga?

Dollármilliós per indulhat

2012.10.26 | Munkatársunktól

Kozsó meglepő bejelentést tett: az Ámokfutók együttes többszörösen arany-, illetve platinalemezes frontembere nem kevesebbet állít, minthogy Lady GaGa tőle lopta Paparazzi című slágerének néhány sorát, ezért az amerikai menedzsmentje segítségével jogi útra terelte a dolgot, dollármilliókra perli az énekesnőt.



– Nem hallgatok Lady GaGát, ezért nekem fel sem tűnt eddig. Szemfüles rajongóink jelezték, hogy ez a dal több részletében is megegyezik az egyik nagy sikerű régi technós muzsikánkkal, amit csak bulikon játszottunk. Amikor ezt megtudtam, beleástam magam a zenei archívumunkba. Óriási szerencse, hogy megtaláltam minden régi próbatermi és bulifelvételt még eredeti szalagra és kazettára rögzített változatban – újságolta Kozso a bulvárlapnak.

– Azonnal hívtam az amerikai menedzsmentünket, segítsenek, mit kell tenni ilyen esetben. Egy 92-ben komponált nótáról van szó, amely már első alkalommal hatalmas ovációt váltott ki a közönségből, de az akkori kiadóm miatt nem került fel az első lemezre, csak a neten keringve maradt fenn. A kinti producerem – velem ellentétben – üzleti oldalról közelítette meg a kényes témát, és kijelentette, megteszik a jogi lépéseket, felveszik a kapcsolatot Lady GaGa embereivel. Szerintük ilyen esetben akár dollármilliós kártérítési összeg is szóba jöhet, hiszen a Paparazzi mintegy 50 millió dollárt hozott az amerikai énekesnőnek. Kozsó reménykedik abban, hogy sikerül tárgyalóasztalhoz ülnie GaGával.


– Egyértelmű a dolog, két ember ritkán álmodja ugyanazt, hacsak nem ugyanazon a helyen vagy ágyban alszanak, és ébren élik meg az álmaikat. Míg amerikai menedzsmentem számára csak az anyagi megoldás felel meg, én próbáltam hosszú távon gondolkodni, és felvetettem egy közös Lady GaGa–Kozso duett ötletét. Szeretném, ha méltósággal rendeznénk ezt a kérdést. A popdíva első számú zeneszerzője, Red One példaképem, de ez nem mentség arra, ami történt, ezért úgy döntöttem, hagyom, hogy a producerem vigye végig az ügyet. Én túl vajszívű vagyok egy ilyen komoly csatározáshoz – mondta az énekes a TV2 Mokka stúdiójában.