Trendmagazin

Különleges motívumok Van Cleef új óráin

A kollekció motívumai: a lótusz,a fecske, a pitypang és a gyöngyvirág

2013.02.06 | Munkatársunktól

Van Cleef új órakollekciójában a márka ikonjai mellett mindenféle iparművészeti motívumokra helyezi a hangsúlyt. A Charm Extraordinaire részletesen kidolgozott, finoman gravírozott, miniatűr festésekkel, lakkozásokkal díszített karóráinál olyan anyagokat használtak, mint a lakk, az arany, a gyémánt, a zománc és a gyöngyház.


A kollekció nemrégiben elkészült négy új darabjában különleges motívumok jelentek meg: a lótusz, a fecske, a pitypang és a gyöngyvirág. Mind a négy órán körbe színes kövek láthatók, és a brand hagyományos egysoros gyémántjával ellentétben, háromsornyi gyémánt.


Az első a sorban a „Féérie Dandelion”, a Pitypangünnep, a kékre lakkozott áttetsző számlapon egy pillangószárnyú tündér úgy fúj a gyémántokból kirakott pitypangok felé, mintha kívánságot teljesítene. A tündér egy miniatűr szobor gyémántból, a szárnyai pedig zománcozottak. Az quartz óra háza fehéraranyból készült.


A második darab a „Muguet”, a Gyöngyvirág. A számlapon egy gyémántból kirakott virágszoknyás tündér egy pillangót enged ki a tenyeréből. A gyöngyvirágos festményt egy gyöngyházból készült számlapra alkották meg. A keret rózsaszín aranyból készült, amelyről egy pillangó lóg, körben sárga zafír és háromsoros gyémántberakással. Mindennek a kontrasztját egy zöld szíjjal emelték ki.


A fecske motívumos Charm Extraordinaire óra, a „Hirondelles”, két fecskét ábrázol egy virágmező fölött. Igen érdekes szimbóluma a tavasznak és az azzal járó változásoknak. A számlap hátterében felhők láthatók a fecskék mögött. A házon körbe lila és rózsaszín zafír és gyémántberakások vannak. A gyémánt még egyszer megjelenik az egyik fecske mellkasán.


A „Lotus” nevet viselő darab a belső békét sugározza. A lótuszvirág egy érdekes zománcozási technikával készült, amely különleges karaktert ad a virág minden egyes szirmának. A ház keretét kék zafír és gyémántsorok alkotják. A karóra rózsaszín szíjjal csatolható a csuklóra.