Trendmagazin

Különleges múzeum épül L.A.-ben

Az épület a kortárs művek otthona lesz

2011.01.13 | Molnár Gergely

Ismét egy rendhagyó kinézetű épület terveiről számolhatunk be. Ezúttal a helyszín az Amerikai Egyesült Államok, azon belül is Los Angeles, az angyalok városa. Az új épület nem irodaházként vagy luxushotelként fog funkcionálni, hanem kortárs művészeti alkotásoknak fog helyet adni.


Vagyis az Eli Broad nevével fémjelzett Broad-gyűjtemény darabjait lehet majd megcsodálni, mikor – a tervek szerint - 2013-ban megnyílik. Hogy mitől lesz különleges a New York-i székhelyű Diller Scofidio + Renfo építésziroda által megálmodott múzeum? A több mint tízezer négyzetméteres, háromemeletes épület jellegzetességét a perforált betonburkolat adja majd, amely már kinézetre is egy meglepően újító szellemiséget képvisel, és biztosan nem fogja elnyerni a hagyományosabb épületeket kedvelők tetszését.


Ám, nemcsak a sejtszerű szerkezete miatt lesz különleges, a látogatók az épületben található alagúton keresztül, mozgólépcsőn jutnak majd a kiállítóterekbe. Valamint egy 200 fős előadóterem, multimédiás galéria és - az elmaradhatatlan - ajándékbolt is várja majd a látogatókat.