Trendmagazin

Különös hotelek a zord napok ellen

Öt szokatlan helyszín, ahol boldogan élvezhetjük a téli hideget

2011.11.11 | Kocsis Katica

Télen legszívesebben mindenki bebújna egy kis lyukba és átaludná ezt a néhány hónapot, amíg az idő nem lesz újra meleg és napos. Azonban van néhány olyan hely, mely bizonyosan képes velünk feledtetni ezeket a zord napokat, még ha csak egy éjszakára is... Te hova mennél legszívesebben? Szavazz!

Jules' Undersea Lodge, USA


[szavazas=1342659]


Biztosan kellemesebben telnek a téli hónapok a floridai Smaragd-öböl alján húzódó hotelben, mely eredetileg kutatólaboratóriumként szolgál és csak hat méter merülés után léphetünk be a bejáratán. A hotel két párt képes elszállásolni, a szobák pedig tusolóval, mikrohullámú sütővel és hűtővel felszereltek. Persze az igazi durranást itt a különleges halak jelentik: a hotel fordított akváriumként működik, ahol te ebben az akváriumban pihenve a legkülönfélébb halakban és vízi élőlényekben gyönyörködhetsz egész nap.

Das Park Hotel, Ausztria


[szavazas=1342660]


Ha teljesen magad alá temetett a téli depresszió, akkor érdemes ezt a hotelt választanod. Itt ugyanis egy konkrét csatornacsőbe bújhatsz el a világ elől, amíg újra ki nem tavaszodik. A csövek átmérője két méteres, hosszuk két és fél méteres, mely így azt a hatás kelti, mintha egy hangulatos fészekben rejtőznénk a hideg elől. A legjobb az egészben pedig az, hogy mi döntjük el, hogy mennyit fizetünk ezért a szállásért, melyben mindössze egy futont, egy éjjeli lámpát, egy gyapjas takarót és egy könnyű hálózsákot találhatunk.

Hotel Kakslauttanen, Finnország


[szavazas=1342661]


Természetesen a hideg és a hó is okozhat örömet, főleg ha egy jégkunyhóból gyönyörködünk a természet egyik legszebb jelenségében, az Északi Fényben. Ezek a kunyhók a sarkkörön belül épültek, Észak-Finnország mélyén, az igazi hidegben, azonban bent mégsem fázunk, mivel a kunyhók jégből vagy üvegből készülnek, melyek kinn tartják a hideget. A hotel egyetlen hátránya, hogy a teljesen átlátszó falak nem igazán engedik meg a magánélet gyakorlását.

The Ice Hotel, Svédország


[szavazas=1342662]


-35 Celsius fok alatt is tökéletesen jól érezhetjük magunkat. Persze csak akkor, ha a megfelelő helyen töltjük az időt. A svédországi jéghotel éppen ilyennek bizonyul: az 59 hálószoba, a mozi, a szauna, a művészeti galéria, a kápolna és egy hiperszuper vodka bár kellemesen melengeti érzékeinket. Az ágyakra borított rénszarvas bőr pedig gondoskodik arról, hogy a jégből készült ágyban ne kelljen fáznunk.

La Balade Des Gnomes, Belgium


[szavazas=1342663]


Igazán világon-kívüli élményben lehet részünk, ha e belga hotel mellett döntünk. Választhatjuk a Hold- szobák egyikét, ahol egy sarlóban alhatunk és lunáris kapszulában fürödhetünk, miközben a falakról csillagok és bolygók pislognak ránk. De kényelembe helyezhetjük magunkat a nemrégiben megnyílt a trójai falót, dél-tengeri vitorlás hajót vagy egy borozót imitáló szobákban is. Így ha elegünk van a szürke hétköznapokból, akkor érdemes egy napra részt venni ebben az időutazásban.

Hoopoe Yurt Hotel, Spanyolország


[szavazas=1342664]


Igazán természetközeli élményt kínál e spanyol hotel, mely Andalúziában található. Az olajfaligetekkel körülvett egyedi tervezésű jurtákban a kecskék és a különböző madarak hangjai bizonyára feledtetik velünk a téli búskomor hangulatot. Ha viszont mégsem, akkor a hegyi kilátás, a környezetbarát kényelem vagy a dupla ágy fog ebben segíteni.