Trendmagazin

Kütyüparádé - informatív és szórakoztató

Már elindult a legújabb évad

2011.02.27 | Molnár Gergely

Ha valaki kedveli a szórakoztató elektronikai, számítástechnikai újdonságokat, és az ezekkel foglalkozó, vagy épp ezek bemutatására épülő műsorokat, akkor van egy remek ajánlatunk.


Az Egyesült Királyságban működő Channel 5 csatorna által készített Kütyüparádé (The Gadget Show) című műsorról van szó, amelyet Magyarországon a Discovery Science jóvoltából láthatunk. 2004 óta forgatják a sorozatot, mely több országban is sikeres. Általában néhány frissen piacra került vagy a közeljövőben megvásárolható szerkentyűket mutatnak be benne, MP3-lejátszókat, videokamerákat, DVD-lejátszókat, televíziókat hasonlítanak össze, figyelembe véve az ár/érték arányt, a kezelhetőséget és a megbízhatóságot. Tehát a legfontosabb szempontok alapján lehet megismerni a különböző kütyüket, mely szempontok ismerete lényeges, ha az ember sok pénz elköltését tervezi.


A humoros formába csomagolt tesztelgetős műsorban tételesen kipróbálják, hogy egy adott műszaki cikk, valóban azt tudja, amit a használati utasításban írnak róla. Megvizsgálják, hogy valóban bírja-e a HD-t egy bizonyos laptop, vagy azt, hogy valóban három órán keresztül működik az akkumulátora. Nemrég ütésálló adattárolókat mutattak be, le is tesztelték, hogy tényleg bírják-e a strapát. Tűzbe, vízbe dobták őket, sőt még egy tankkal is áthajtottak rajtuk, és mivel még mindig működtek, a biztonság kedvéért, fel is robbantották a szerkentyűket. De nemcsak a manapság olyan népszerű kísérletezős, robbantgatós elemekből áll a műsor, ennél azért építőbb jellegű a dolog.


Az említett használat közbeni bemutatáson kívül, olyan is előfordul, hogy különböző feladatokat kapnak a műsorvezetők. Teszem azt, ugyan annyi pénzből kell használt műszaki cikkeket vásárolnia a stáb két tagjának, egyikük az Interneten, másikuk a boltokban keresik a termékeket és a végén összehasonlítják egymás teljesítményét. Az ehhez hasonló műsorok, azért nagyon jók, mert sok hasznos tippet lehet ellesni, melyeket bátran hasznosíthat a néző vásárlásai során. Vagy megismerhetjük, milyen megújuló energiaforrásokkal fognak működni a különböző szerkentyűink a jövőben.

A héten indult el a sorozat legújabb évada.