Trendmagazin

Legfeljebb hatféle Tesla lesz a piacon

Összehasonlításképpen a Fordnak több mint húsz modell van a kínálatában

2013.11.14 | MTI/TM

A Teslának egyszerre nem lesz hatnál több modellje a kínálatában - írja a Yahoo! Finance hírportál.

A Tesla vezérigazgatóra Elon Musk a Business Insider hírportál által New Yorkban rendezett IGNITION konferenciáján arra a kérdésre adott válaszában, hogy a Ford és a GM autógyárakhoz hasonlóan Tesla is kibővíti-e termékkínálatát több tucat modellre, leszögezte, hogy "legfeljebb egy fél tucatra". "Lényegi különbségnek kell lennie az egyes modellek között" - tette hozzá. Összehasonlításképpen a Fordnak több mint húsz modell van a kínálatában, közöttük öt személygépkocsi és öt SUV.

Fotók: SPASM Design Architects

Jelenleg mintegy 25 ezer Tesla "Model S" van forgalomban. A következő modell, a "Model X" pedig előreláthatólag a jövő év végén kerül kereskedelmi forgalomba. A Model X-et követi majd a BMW 3-as szériájával azonos méretkategóriába eső "megfizethető" Tesla modell, mintegy 35 ezer dolláros (7,7 millió forintos) áron. A Tesla Model S nagyságrendben leginkább a BMW 5-ös és 7-es szériájával esik egy kategóriába.

Az IGNITION konferencián Elon Musk elismerte, hogy a Tesla autókat áruk alapján leginkább a luxus kategóriába lehetne sorolni, rámutatott azonban, hogy a több éves üzemanyag megtakarítást és a Tesla finanszírozási programját is figyelembe véve az autók valójában jó vételnek számítanak majd.