Trendmagazin

Limitált darabszámú az IWC Ezüstnyíl kronográfja

Az automata óra flyback funkciót is kapott

2013.02.02 | Munkatársunktól

Az IWC vadonatúj Ingenieur Chonograf Silberpfeil modellje az 1930-as évekbeli híres Mercedes-Benz versenyautók legendáját éleszti újra. A Silberpfeil - avagy Ezüstnyíl - kiválóan jellemzi az egykori Mercik kinézetét és stílusát. A Silberfeil szériát méltán vette elő az IWC, hiszen ez az autó nagyon sikeres volt a versenyeken, 1934. és 1939. között több nagydíjat is megnyert.


Ez az óra tényleg azt akarja, hogy észrevegyék. Ezt szolgálja a gyöngyházfényű körkörös gabona mintázatú számlapja is barna vagy ezüst színben. Ez a körkörös gabona mintázat különösen nagy jelentőséggel bír, mert ezt a motívumot használták a Mercedes-Benz Silberfeil W25 műszerfalán is.


Az óra az IWC 89361 típusú automata szerkezetét kapta meg, mely flyback funkcióval is bír (a stopper leállítása után egy másik gombbal a mutató azonnal visszaugrik a kiinduló helyzetébe). Az óra szíja is figyelemreméltó, hiszen az Hublot King Power modelleknél elterjedt megoldást használja: fekete kaucsukra varrták rá a barna borjúbőr réteget, ezzel a szíj is még stabilabb és tartósabb marad. Az acél tok 45 mm átmérőjű és 15 mm vastag, a hátlapjába egy Mercedes- Benz „Ezüstnyilat” gravíroztak.


A fehér és barna számlapos órákból csupán 1000-1000 darabos limitált széria lesz megvásárolható, áruk hozzávetőlegesen 11-12 ezer euró körül várható.