Trendmagazin

Logansport polgármestere és a Corvette

Ted Franklin sajátságos törvényalkotása

2012.07.29 | Váradi Zoltán

A politikusok nem csak hazánkban, de máshol is gyakran kerülnek bajba a szabálytalan parkolásaik miatt. A lakosság az ilyen eseteket sehol sem nézi jó szemmel, hiszen a választott vezetőknek a törvényesség talaján kell állniuk, még akkor is, ha egy apróbb szabálysértésről van szó.


A legújabb botrány Indiana állam egyik városkájában, a 18 ezer főt számláló Logansportban ütötte fel a fejét, ahol a helyi polgármester úgy tűnik kissé többet enged meg magának, mint azt illendő lenne. Ted Franklin először akkor húzta ki a gyufát, amikor rikítóan sárga Corvette sportkocsijával jegy nélkül parkolt le a település frekventált részén. Majd miután egy lakos feljelentette, a polgármester nem várt megoldáshoz nyúlt.


Természetesen kifizette a 20 dolláros büntetést, ám hogy többé ilyen kellemetlen helyzet ne adódjon, rögtön egy törvénymódosítással biztosította be ingyenes parkolásait. Létrehozott ugyanis egy igencsak tekintélyes, sárgára festett, táblával is ellátott parkolóhelyet, amit csak ő használhat – mindezt a városháza és a rendőrség épületei között, hogy a kényelem mellett a megfelelő védelme is meglegyen imádott járgányának. A kérdés csupán az, hogy meddig élvezheti az exkluzív szolgáltatást a nem mindennapi honatya, akit az ilyen lépései után nem valószínű, hogy ismét megválasztanak a helyiek.