Trendmagazin

Bemutatták a BMW új szuperjárműveit

Lehullt a lepel az új modellekről

2012.06.18 | Kocsis Katica

Végre megérkeztek Londonba az oly régóta várt BMW i Series autók, melyeket július 25-től bárki megtekinthet a világ első és nemrégiben megnyílt BMW i Store-jában. Az üzlet otthonául szolgál majd a BMW i3 Concept legújabb modelljének, a rendkívül könnyűvázas, teljesen elektromos autónak, melyet a városi ingázásra terveztek és a BMW i8 hibridnek is, ami egy igazi macsós, száguldozós sportkocsi.


Az autókat bárki megcsodálhatja, de a bemutatóteremben tájékoztatást is kaphatunk a tiszta és környezetbarát elektromos járművek technológiájáról is. Az autók mellett pedig szemügyre vehetjük még az i Pedelec elektromos biciklit is. De később természetesen e modellek mellé újabb járművek kerülnek majd, melyek a közeljövőben kerülnek bemutatásra.


A BMW i3, ez a nagyszerű designnal rendelkező autó igazán nagy szívességet tesz a környezetnek, hiszen már eleve rengeteg természetes anyagot használtak fel a megalkotásához is. A belső részeket az európai eukaliptusz fájából készítették el, de más fenntarthatósági gyártási folyamatok is köthetőek az autóhoz. Ilyen például annak az anyagnak a használata is, amit az olajfa leveleiből vonnak ki és segítségével a bőr szép barnává varázsolható. Ezenfelül a BMW i3 sokkal kevésbé járul hozzá a globális felmelegedéshez, mint más autók, hiszen nem bocsát ki szén-dioxidot a levegőbe.


A BMW i8 hibrid benzines-elektromos motorral üzemel majd és induló ára közel 125.000 dollár körül fog mozogni. A BMW i Pedelec biciklit pedig egy kompakt elektromos motor hajtja majd, amit a saját izomerőnkkel fogunk feltölteni hajtás közben.


Úgy látszik, hogy itt az ideje leszámolni a szabványos autógyártóknak a benzinfalókkal, hiszen már most látszik, hogy e környezetbarát járműveké a jövő.