Trendmagazin

Londonban van a világ legmenőbb bárja

A katedrális alakú előtér olyan, mintha a pezsgő szentélye lenne

2013.11.18 | Munkatársunktól

A Foster + Partners tervezte meg az Atrium Champagne Bar dizájnját, mely annyira jól sikeredett, hogy rögtön meg is nyerte a 2013-as Restaurant & Bar Design Díjak egyikét.


A katedrális alakú előtér olyan, mintha a pezsgő szentélye lenne. A 24 méter magas tetővilágítás miatt az ember könnyedén érezheti úgy magát, mintha egy Indiana Jones-féle kalandban lenne része, amíg megszerzi az italát. Majd ahogy ott ülünk a bárban, egyszer csak észrevesszük, hogy a falak is életre kelnek, hiszen egészen figyelemfelkeltő projekteket vetítenek rá, amitől úgy érezhetjük magunk mintha egy tenger közepébe csöppentünk volna.


Az angol szakértők szerint a bár a Londonban található ME Hotel legnagyobb látványossága, a maga márványborításával, és a tükörsima éjfekete gránitpadlójával. A bár minimális bútorai külön rendelésre készültek, hogy életre keltsék a megálmodott fantáziaképet, beleértve a fekete pultokat, a szabadon álló háromszög alakú pezsgőpultot, és a 30 méter hosszú íves kanapét. Ez az első bár, amit a Foster + Partners tervezett, és valóban jól sikerült, elsősorban a kifinomult stílusának köszönhetően.