Trendmagazin

Louis Vuitton alkalmazás iPhone-ra

Bemutatkozik az Amble

2011.02.20 | Oroszvári Péter

Az art du voyage (az utazás művészete) kitalálója, a Louis Vuitton kiadott egy iPhone programot, mely segítségével végigmehetünk a nagyobb városok legérdekesebb látnivalóinak útvonalán. Az újdonság neve Amble, és az utazóknak szánják, hogy „láthassák a világot a Louis Vuitton szemén keresztül”.


Az Amble egy olyan ingyenes applikáció, mellyel az ember dokumentálhatja egy városban végigjárt útvonalát fotókkal, videózással, vagy leírással – egy „Amble” létrehozásával – amit aztán megoszthatnak másokkal. Megjelölhetünk például egy éttermet ahol épp lakomáztunk egy finomat, egy boltot ahol valami ritkaságra találtunk, egy galériát ahol inspiráló felfedezést tettünk, vagy akár csak egy utcát ahol valami érdekességre bukkantunk. Bármely pillanat, bármely élmény része lehet a saját útikönyvünknek, ha a program „Saját Amble” oldalán rögzítjük azt. Ezek aztán összekapcsolódnak a hivatalos Amble honlappal, így aztán ha valaki ugyanott tervez kirándulást, előkészítheti azt a számítógépén az előre elmentett helyek segítségével.


Ráadásul, a felhasználó bármikor használhat egy „Körülöttem” nevű funkciót, egy ergonomikus kezelőfelületű, GPS-szel összehangolt tanácsadót, ami a pozíciónkhoz közel eső érdekes helyeket előre megmutatja nekünk.

Sok ilyen útiterv elérhető ingyenesen különböző városokhoz, de a teljes Louis Vuitton városi térképet csak az iTunes segítségével vásárolhatjuk meg a nekünk kellő városhoz. Ha pedig inspiráció kell, a márkát képviselő hírességeknek is vannak saját Amble-jeik a nagyvárosokhoz, amiket mi is felhasználhatunk.

A Louis Vuitton program lehetőséget ad a használóinak, hogy egy útvonalon a kedvenc helyeiket megosszák a barátaikkal emailben, Facebookon vagy Twitteren, vagy akár fel is tölthetjük az LV honlapra, ahol később mások is láthatják – ha elég jónak ítélték.

Az Amble egyelőre csak angol nyelven érhető el; 2011 februárjától tölthető le ingyenesen az Apple App Store-ból.