Trendmagazin

Luxus a vonaton is

A Mercury lesz Anglia leggyorsabb vonata

2010.08.17 | Zuba Tamás

Angol kutatók azon munkálkodnak, hogy a szárazföldi utazást is luxus körülmények között élhessük át. Megtervezték ugyanis a Mercury névre keresztelt jövőbeli vonatot, amely a luxus kedvelőinek lett tervezve, és mindemellett hatalmas sebességgel képes haladni. Továbbá az út is szórakoztatóvá válik, hiszen erről gondoskodnak azok az elektronikai megvalósítások, amelyek helyet kaptak a vonatban.


A vonat fő tervezője Paul Priestman elképzelése szerint manapság az emberek ha tehetik inkább repülővel közlekednek, és ez legfőképp annak tudható be, hogy igazán minőségi környezetben tehetik ezt, továbbá az utazás egyik leggyorsabb fajtája is a repülés. Priestman szerint ez a fajta megoldás vonatokkal is megoldható, hiszen ugyanúgy lehet luxus és modern környezetet biztosítani az utasoknak, így élmény lesz az utazás is. A sebesség sem jelenthet gondot, hiszen a Mercury 362 km/h-val képes haladni.


Az összfomfortos környezetet kényelmes fotelek, ágyak, szófák biztosítják, és emellett monitorok - amelyen filmeket játszanak folyamatosan -, teszik látványossá a vonat belsejét. Továbbá lehetőség van, elszeparált helyiségekbe is vonulni azoknak, akik egy kis magányra vágynak. Itt élvezhetik a mini-bárok adta lehetőségeket.


A gyártás hamarosan elkezdődhet, hiszen Priestman terveit elfogadták a hivatalos angol közlekedésért felelős szervek. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy megszületett álmaink vonata amely nem csak gyors, de vonzó, fényűző és stílusos is egyben.