Trendmagazin

Luxus yacht hozzá illő autóval

2013-ban érkezik a Strand Craft 122

2010.11.09 | Zuba Tamás

Manapság luxusra mindenhol igény van, még a vizeken is. Azonban mi történne ha a luxus yacht mellé egy minden tekintetben hozzá illő autó is elérhető lenne? Ezt valósítják meg a The Strand Craft 122 Superyacht with Superauto készítői. A különleges kiadás egyedisége, hogy csupán hatot fognak elkészíteni és a Jameslist-en lesz majd elérhető.


A projekt kiötlője és megvalósítója a svéd Gray Design, amely cirka 28 millió dolláros áron kínálja a járművet. A yacht fedélzete mahagóni berakással készült, a pilóta fülkét pedig üveg-átrium szegélyezi. A yacht rendelkezik négy nagy hálószobával, recepcióval, szalonnal és kényelmes kabinokkal, mindezt retro-futurisztikus kivitelben.


A cikk elején említett Superauto szintén hozzátartozik a luxus yachthoz. Az autó különleges szénszálas felépítéssel rendelkezik, amelynek egyedi kialakítása és dizájnja tökéletesen hozzáillik a hajóhoz, amelynek parkolójában foglal helyet. Mintegy 880 lóerős V12-es motor kerül az autóba, amely képes 375 km/h-val haladni, és 3,2 másodperc alatt éri el a 60 mp/h-s sebességet, tehát valóban egy superautot kapunk a pénzünkért a yachtunk mellé. Megjelenés 2013-ban.