Trendmagazin

370 lóerős a fából készült luxusjacht

Férfiasan romantikus

2012.09.05 | Oroszvári Péter

Látványosan kitűnik a kikötő sok fehér hajója közül az Art of Kinetik új, fából készült jachtja, az Antagonist. Nem véletlen ez a neve: sok ellentétet fel lehet fedezni rajta.


Kezdjük egyből a hajó anyagával, a fával. Az emberi történelemben nagyon sokáig ez volt az alapanyag (nem csak) a hajózásban, hiszen a vasra és acélra csak a 19. századtól tértek át. Adott tehát a természetesség és egyediség, és a kellemes, meleg barna szín, amit viszont az egyenes, határozott, modern vonalvezetés ellensúlyoz - férfiasan romantikus, mondhatni.


A 11 méter hosszú hajó az orrától a tatjáig, kívül belül elképesztő minőséggel van kidolgozva, elegáns anyagokkal; a bőr üléshuzatok és a nagy kanapé szokatlan kényelmet kínál például koktélozás közben legfeljebb 8 személy számára. A műszerfalon nagy kijelző segít a navigálásban, aki pedig árnyékba akarna vonulni, leheveredhet a csónak hátsó részében kialakított kis kabinban.


De nem csak szép, gyors is a hajó: két, összesen 370 lóerős motorjával 42 csomós csúcs-, és 33 csomós utazósebességre képes. Nem ez az egyetlen modell a gyártó kínálatában: elérhető egy kisebb, Mazokist, és egy sokkal nagyobb, Hedonist nevű jacht is.