Trendmagazin

Luxusvonat száguld Japánban

11.400 dollár a jegy

2013.10.20 | Munkatársunktól

A Kyushu szigetét körbejáró Hét Csillag luxusvonat az első ilyen Japánban. Az új szuperjárműben helyet kapott egy csúcskategóriás étkező és 14 luxus kabin szolgálja a vendégek kényelmét, de szalonkocsijában zongorát és bárt is találunk, A Kyushu szigetét bejáró 4 nap 3 éjszakás vonatútért 1,13 millió jent (11.400 dollárt) kérnek el két személy esetén. Bár a vonat csak most októberben fut ki először, jövő év júniusáig már minden jegy elkelt rá.


A Hét Csillag név onnan ered, hogy Kyushu szigete hét turisztikai látnivalót kínál: természetet, konyhát, meleg-vizű forrást, tradicionális kultúrát, szenthelyeket, kedvességet és vonatos utazást. A vonat dekorációja Japán és a nagy nyugati kultúrák fúziója. A szalonban kellemesen ejtőzhetünk napközben vagy éjszaka, zongora-előadásokat hallgatva, ha pedig megéhezünk, az étkező kocsiban Kyushu szigeti fogásokat kóstolhatunk, éjjel pedig valamelyik luxuslakosztály kategóriájú kupéban hajthatjuk álomra a fejünket. A hálószobák faborításúak, minden lakosztálynak saját fürdőszobája van zuhanyzóval. A delux lakosztályokból kettő alkot egy vagont, míg a lakosztályokból három.

Japán első szigeti körutazást kínáló luxusvonata kétséget kizáróan különleges élményekkel gazdagítja az ország turisztikai palettáját.