Trendmagazin

Magyar strand a Guardian toplistáján

11 hely, ahol szívesebben lennénk ebben a nagy hőségben

2013.07.30 | Oroszvári Péter

Bekerült a Palatinus strand a Guardian olvasói által legjobbnak tartott szabadtéri fürdők közé. Lássuk, még hol szeretnek csobbanni az emberek ebben a nagy hőségben!

Kezdjük a sort a Margitszigeten található Palatinusszal. Az 1919-ben megnyílt strandon ma már 11, természetes termálvízzel táplált medence közül választhatunk. Az arra vágyók több csúszdát is kipróbálhatnak, de a pihenni érkezők is kiélvezhetik a kellemes zöldövezetet, körülölelve a Dunával. Persze megemlítik, hogy Budapesten még rengeteg fürdőhely megérdemli a látogatást.


Angliában, 1935-ben épült ez az egyedi Art Deco strandmedence a tengerparton.


Valószínűleg már többen ismerik a világ legnagyobb, 1 km széles sósvízű medencéjét Chilében: 9 fokkal melegebb, mint a tenger, saját homokos partja van, és még vitorlázni is lehet rajta.


Sao Paulo egyik szállodájának legtetején pancsolhatunk ebben az elsőre talán nem túl szimpatikus színű vízben, de igazából csak a vörös csempék miatt tűnik úgy, mintha vérrel lenne feltöltve a medence. Csak a szálloda vendégei részére.


1966-ban épült Portugáliában ez a strand, nem is akárhogy: a felnőttek számára fenntartott nagyobbik medencét egyik oldalról a parti sziklák határolják. A kisebb medencében a gyerekek fürödhetnek.


További strandokat a Guardian oldalán találhattok!

Végezetül egy kakukktojás: az angliai Buxtonban található Kék-Lagúna vízét feketére kellett festeni, hogy az emberek inkább messzire elkerüljék. Az amúgy gyönyörű kék tavacska ugyanis egy feltöltődött bányató, tele van szeméttel, ráadásul erősen lúgos is. (Dailymail)