Trendmagazin

Újabb Hublot F1 modell: King Power Suzuka

A Japán pálya tiszteletére készült órával a szökőár áldozatait is támogatják

2011.12.04 | Oroszvári Péter

Megállíthatatlan az Hublot a különféle Forma-1-es limitált karórák kiadásában. A King Power India és az Interlagos mellett most itt az új King Power Suzuka.


A Japán pálya tiszteletére készült karórával az előzőekkel ellentétben kicsit merészebben bántak: volt már példa élénk színű Hublot-szíjra, de fehérre még ilyen módon nem (legalábbis férfi változaton). Az - egyébként kismértékben szkeletált, így az előző modellekkel nem azonos - számlapon is megtalálható fehéret piros részletekkel dobják fel, így reprezentálva a nemzeti zászlót is. A szíj ráadásul nemcsak hogy színében mutat újat, de anyagában is: Nomex-ből készült, vagyis a Forma-1-ben használt pilótaruhák anyagából; a lyukacsos kerámia lünetta pedig a féktárcsákat utánozza.


A modell 250 darabos limitált szériában jelenik meg. A nulladik példányt árverésre bocsájtották, a befolyt összeget a Kids Earth Fund támogatására fordították. Az alapítvány most létesíti a japán Watariban a 12. gyermekotthonukat, ahol óriási károkat okozott a márciusi szökőár. Az Hublot az elsők között lépett a katasztrófában kárt szenvedett emberek segítségére: a káosz utáni hetekben a honlapjukon indított gyűjtéssel adományokat juttathattak el Tohoku régióba, most pedig pénzzel segítettek. Jean-Claude Biver, az Hublot elnöke nagyon reméli, hogy mindezen segítségekkel az ott élők, de főleg a gyerekek hamar visszanyerik energiájukat, és álmaikat.


Az aukció zárásaként Jang Geun Seok, dél-koreai sztárénekes- és színész lépett fel.