Trendmagazin

Márkás ruhák nélkül maradnak a rabok

Nagy vitát váltott ki az intézkedés

2011.08.16 | Nagy Anna

A Palermóban található Ucciardone elnevezésű büntetés-végrehajtási intézetben igencsak új házirendet vezetett be az új igazgató. A szabályzat egyik pontja szerint ugyanis nem járhatnak márkás ruházatban az elítéltek a börtön falain belül.

Ucciardone börtön Palermóban

A döntés hatalmas vitát váltott ki, a rabok és hozzátartozóik tiltakoznak a döntés ellen. Rita Barbera, az új vezető azonban nem kívánja megváltoztatni a szabályzatot, szerinte ugyanis így lesz igazságosabb a benti légkör. "Mindent meg fogok tenni azért, hogy a rabok közötti társadalmi és anyagi különbségeket felszámoljam. Úgy gondolom, hogy felesleges a börtönben a luxus, senki se kérkedjen azzal, hogy ő még a rácsok mögött is jobb színvonalon él, jobb ruhákban öltözködik" - tette hozzá.

A börtönben már nem viselhetik a márkás holmikat

Az új házirend értelmében ezentúl egyetlen rab sem viselhet márkás pólót, farmernadrágot vagy cipőt. A Gucci, a Dolce & Gabbana vagy éppen a Giorgio Armani cuccai tehát piros lámpát kaptak. Ez azért is lehet kardinális kérdés, hiszen az 500 fős befogadóképességű, de jelenleg 700 rabot fogvatartó Ucciardone falain belül számtalan maffiózó és keresztapa tartózkodik, akik eddigi életük során hozzá voltak szokva a minőséghez, még a börtönben is.