Trendmagazin

Maserati a nappaliban

Holger Schubert megépítette az 'álomgarázst' a luxusautója számára

2012.02.15 | Munkatársunktól

Holger Schubert nagyon szereti Maseratiját. Olyannyira, hogy az imádott sportkocsit háza nappalijában tartja. Az üzletember a 2009 Maserati – Architectural Digest “Design Driven” versenyen első helyezést ért el ezzel az igencsak különös garázzsal. A Los Angeles kertvárosi részén lévő egyedi adottságú telek inspirálta a tulajdonost, hogy házának felépítésekor az autójának helyét nem máshol, mint a nappaliban szeretné látni. Erre a hátsó kert irányába lejtős telek és az utcafronti bejárat lehetőséget adott, így Holgert neki is látott álmai garázsának megvalósításához.


A tervezéskor fontos szempont volt, hogy egy tiszta, visszafogott és minimalista környezet jöjjön létre, ahová remekül passzol az ezüst Maserati jelenléte. Ugyanakkor az is fontos volt a kivitelezés során, hogy az üzletember minden különösebb nehézség nélkül be tudja vezetni az autót a házba, ezért a padlózat egy bizonyos része elektromos vezérléssel néhány centit kiemelkedik a helyéről, így a kitolatással sem lehet semmi probléma.



Amikor pedig nincs használatban az autó, akkor bitokosa a nappaliból, akár filmnézés közben is megcsodálhatja a hőn szeretett Maseratit, amit akár kíváncsiskodó idegenek is megfigyelhetnek a ház hatalmas üvegablakain keresztül.