Trendmagazin

Medence a nappaliban

New Yorkban található a különleges lakás

2011.06.19 | Oroszvári Péter

Nem gyakran találkozni egy úszómedencével a nappaliban. Manhattanben van egy ilyen lakás - ez New York egyetlen lakása, ahol épületen belül megtalálható egy teljes méretű medence.


A tulaj, Evelyn McMurray Van-Zeller állítása szerint egy ilyen különlegesség az otthona közepén azt az érzést adja, mintha folyamatosan nyaralna. A medence fenntartása sok munkát igényel, ám a szauna és edzőterem triójával nem is igazán kell elhagyni a lakást ha a sportról van szó. A medencét körülölelő nappali barlangszerű, középkori, marokkói stílusban lett kialakítva, festményekkel, antik tárgyakkal és fegyverekkel díszítve.


A 4,5x9 méteres medence 2 és fél méter mély , és 1975-ben lett beépítve az előző tulajdonos által, de akkor még egy kis téglafallal körbevéve. Mrs McMurray és háziállatai nagyon élvezik a víz közelségét, a teknősei és Yorkshire terrierje néha meg is mártóznak benne. Mrs McMurray Európában élt egészen 1995-ig, ekkor örökölte meg az ingatlant testvérétől, azóta tartózkodik itt férjével, João Van-Zellerrel együtt.


Az ingatlan három részre van osztva, két apartmannal a felsőbb szinteken, melyeket havi 4000 és 5000 dollárért adnak bérbe. Összesen 6 hálószoba, 5 fürdőszoba, és 5 kandalló található meg az épületben, valamint egy kert egy kis tóval, Mrs McMurray teknősei számára.


Ez a New York-i ingatlan a tökéletes egyveleg azok számára, akik szeretik a természetet és a mozgást de mégis szükséges számukra a nagyvárosi élet is. Az árcédulán 11 millió dollár szerepel.