Trendmagazin

Megint egy királyi esküvő

Hasonlóságok és különbségek

2011.05.13 | Molnár Gergely

A világ nagy része még mindig Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjéről beszél, ám nemsokára egy újabb királyi esküvőt tartanak, ezúttal a világ második legkisebb államában, a Monacói Hercegségben.


III. Rainer és Grace Kelly amerikai színésznő 1958-ban született fia, II. Albert készül elvenni menyasszonyát Július 1-én. A szerencsés ara Charlene Wittstock, egy dél-afrikai úszónő, Miss Middletonhoz hasonlóan polgári származású, tehát egy újabb rangon aluli házasság szemtanúi lehetünk idén. A hölgy édesapja értékesítési vezető, édesanyja pedig úszásoktatással foglalkozik. Lányukból is úszó lett, szép sikereket ért el nemzetközi szinten is, Alberttel is egy Monacóban megrendezett úszóversenyen ismerkedett meg 2000-ben. További hasonlóság, hogy Charlene-nek is egy ikonná vált és elhunyt anyós árnyékában kell élnie, aki Dianahoz hasonlóan szintén autóbalesetben vesztette életét. Azonban vannak különbségek is, ellentétben Nagy-Britanniával, ahol két vagy több napig sok ember táborozott a Buckingham-palotán kívül, hogy akár csak egy pillantást vethessen a párra, Monacóban a palota kapui mindenki számára nyitottak.


A két menyasszony esküvői ruháival kapcsolatban is vannak eltérések, míg Kate ruhájának tervezője az utolsó pillanatig titok volt, a leendő monacói hercegné egy Giorgio Armani által tervezett modellben fog megjelenni az esküvőn. A briteknél tapasztalható esküvői láz sem ég olyan hevesen a hercegségben, nincsenek a boltokban a pár arcképét ábrázoló szuvenírek, néhol ki van akasztva egy-két fotó róluk, de így is visszafogottabb a hangulat. Sok boldogságot kívánunk!