Trendmagazin

Megnyílt a Bella Sky Comwell hotel

Több új szolgáltatást kínál Európában először a látványos szálloda

2011.05.25 | Oroszvári Péter

Május 16-án nyílt meg Skandinávia legnagyobb hotelje Koppenhágában – egy új jelölt Dánia rohamosan növekvő hotelpiacán.


A Bella Sky Comwell nevű hotelt két látványos felhőkarcolóban alakították ki, mindkettő 23 emelet magas, és összesen 814 igényesen berendezett szobát kínál gyönyörű kilátással a városra. Az épületpáros Koppenhága Ørestaden kerületében van, 8 km-re a központtól, így nagyon előnyös helyen mind a turisták, mind az üzleti úton levők számára.


Az épületben megtalálható egy étterem, egy bár, egy 850 négyzetméteres spa és fitness terület, valamint a 23. emeleten még egy, „Sky” nevezetű bár. A szobák beltere nyilvánvalóan skandináv módra lett berendezve, de külsőleg sokkal merészebb az épület – mint két, egymástól elálló, üveggel borított szárny. Ez a kialakítás nemcsak látványos, de szerkezeti előnyei is vannak – mindenhonnan gyönyörű a kilátás Koppenhágára, és a két épület jól el van különítve egymástól. A hotelben megtalálható – Európában először – egy úgynevezett „csak hölgyek” emelet, ahol a szobákat kifejezetten a női vendégek kényeztetésére alakították ki. Mozgássérültek számára 45 speciálisan berendezett helységet kínálnak.


Koppenhágában robbanásszerűen növekszik a vendéglátóipar, 2010-ben 600 új szobát adtak át, idén még 1464-et szeretnének. A dán főváros lassacskán 57%-kal több szállást kíván, mint 2001-ben, ez még csalogatóbban hathat az utazni kedvelők számára. Következő hónapban a Generator Hotels hálózat fogja megnyitni 650 szobás, extra-olcsó (a legjutányosabb szobák 27 euro/éjszaka áron lesznek) szállodáját.