Trendmagazin

Megnyílt Armani új szállodája

Dubai után Milánóra esett a divatguru választása

2011.11.24 | Nagy Anna

Giorgio Armani beváltja tavaly tett ígéretét és sorra nyitja meg szállodáit. A divatguru Dubai után Milánót választotta.


A tavaly nagy sikerrel indított és azóta is a várakozásokon felül teljesítő Armani hotel a Burj Khalifában nyílt meg, mely egyben a világ legmagasabb épülete is. A gyümölcsöző kapcsolatot továbbfűzve az Armani S.p.A. és az Emaar Properties további szállodákat kíván nyitni a világ több pontján, ennek legújabb helyszíne Milánó. A szálloda a nagy múltra visszatekintő Quadrilatero della Moda városrész szívében nyílt meg, a Manzoni 31 épületének felső részében.


Az új szálloda a Burj Khalifában létrehozott egységre épül, de méreteit tekintve a kistestvérének lehet nevezni a maga 95 szobájával. A beruházók nagy figyelmet fordítottak a pihenésre, ezért első osztályú egészségcentrummal várják a kényeztetésre vágyó vendégeket, a nagyvállalatok számára pedig minden technikai eszközzel felszerelt konferenciatermek állnak rendelkezésre. Az épület hetedik emeletén kapott helyet az étterem, aminek letisztultsága tökéletesen illeszkedik az Armanitól megszokott stílushoz, az üvegablakok pedig a páratlan szépségű milánói dómra néznek.


A megnyitón az olasz tervező kifejtette, hogy számára nagyon tetszik ez a lehetőség, hiszen ezáltal nem csupán a ruhákon jelenik meg az az életstílus és látásmód amit el szeretne juttatni az embereknek, hanem egy komplett szállodában is, ahol a bútorok, a színek és minden apróság az ő keze nyomát viseli.


Az ingatlanpiaci elemzők szerint az Emaar Properties a lehető legjobb személyt választotta új hoteljeik felfuttatásához, bár kérdéses, hogy ebben a mai világválságban mennyire lesznek sikeresek az új szállodák.