Trendmagazin

Megnyit a Ferrari World Abu Dhabi

A világ legnagyobb fedett, tematikus élményparkja

2010.10.19 | Molnár Gergely

A világ Ferrari rajongóinak legnagyobb örömére október 27-én az Egyesült Arab Emirátusokban található Abu Dhabiban megnyílik a Ferrari World. Nem pusztán egy napjainkban divatos, valamely koncepciót körüljáró vidámparkról van szó, hanem a világ legnagyobb fedett, tematikus élményparkja válik látogathatóvá.


Egy olaszos hangulatú szórakoztató park épült az arab világban. Ez az új épületkomplexum egyedülállóan egy legendás - luxusautóiról híres – márka, a Ferrari előtt tiszteleg. Az ötlet megálmodói és létrehozói szerint a park bemutatja azt a szenvedélyt, teljesítményt és technikai újítást, amit a Ferrari hozott létre az évek során, és képviseli ma is az autók világában. Az épület piros tetején az ikonná vált Ferrari címer díszeleg, ez az eddigi legnagyobb Ferrari embléma a világon. Az üzemeltetők gondoskodtak róla, hogy élményekben gazdag legyen a Ferrari vidámpark. Ha megnyitja kapuit, itt lesz a világ leggyorsabb hullámvasútja és kocsijait pedig – amelyek természetesen pirosak- a Forma-1-es versenyautók formavilágának megfelelően alakították ki. Sőt, a hullámvasút végsebessége is olyan lesz, amilyen az előbb említett autóversenyben megszokott, azaz durván 240 km/h.


Az épületben egy katapult torony is található, 62 méter magasba lövi ki utasait a középen nyitott tetőn át. Ezzel azonban még távolról sem merítettük ki az élményparkban lévő látnivalók listáját. A Ferrari World Made in Maranello részlegének segítségével, a látogató figyelemmel kísérheti azt a bonyolult folyamatot, melynek során elkészül a világ egyik legkeresettebb luxusautója. V12 névre hallgató részlegben pedig, izgalmas utazáson vehetünk részt egy 12 hengeres motor belsejében. Olyan verseny szimulátorokon lehet gyakorolni, mint amilyen a valódi pilóták felkészülésében segít. Ezen kívül soha nem látott Ferrari prototípusok, interaktív 3D-s show, filmvetítések, változatos extrém kalandok és többféle csúcstechnikás virtuális utazás – többek között maranellói gyárlátogatás - vár a vendégekre. A rajongók megismerhetik Olaszország leghíresebb vidékeit, versenypályáit, műemlékeit és a Ferrari történetének fontosabb állomásait. A park minden korosztály számára tartogat meglepetéseket, a gyerekek érezhetik a vezetési élményt lekicsinyített kivitelben és kipróbálhatnak egy high-tech játszóteret is. Sok különbözően kialakított étterem és kávézó segít a felfrissülésben.


A létesítményben található a világ legnagyobb Ferrari kiállítása Maranellón kívül, régebbi klasszikus és kortárs autócsodák is fellelhetők. De szerencsére a belépőjegyek árának meghatározásakor nem rugaszkodtak el a valóságtól. Egy alapkategóriás felnőtt jegy 61 dollárba, a gyermekbelépő 45 dollárba fog kerülni. Persze vannak ennél drágább, prémium jegyek is, amelyekkel több szolgáltatást vehetünk igénybe. Valószínűleg előbb-utóbb minden komolyabb Ferrari-rajongó ellátogat ide, aki megengedheti magának a hosszú utat. Az élményparkot az Abu Dhabi Nagydíjnak nem is olyan rég helyet adó pálya szomszédságában építették fel. Úgy tűnik az arab világ üzletemberei, sikeresen nyitnak a turizmus felé, így akarják csökkenteni függőségüket az olajtól. Sok-sok millió dollárt fektetnek be – gondoljunk csak a Dubaiban épült felhőkarcolóra, készülve egy esetleges olaj utáni világra, akármikor is következik be. Ennek a tendenciának egy jól sikerült állomása a Ferrari World.