Trendmagazin

Megnyitotta kapuit a Morocco Mall

240 millió dollárból hozták létre

2011.12.09 | Váradi Zoltán

Hosszú várakozás után megnyílt Észak-Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb bevásárlóközpontja, a Morocco Mall. Casablanca ma a térség egyik legnagyobb városa, a királyság modern gazdasági fővárosa és Marokkó legjelentősebb kikötője, így nem volt kérdés, hogy ezt a területet választotta ki az Aksal Group nevű marokkói ingatlanfejlesztő vállalat, akik mintegy 240 millió dolláros költségvetésből hozták létre a tíz hektáros területen lévő modern városközpontot.


A tervezők gondosan ügyeltek a környezet jellegzetességeire is, így a zöld növényzet és a pálmafák gyakorisága egy plázához képest talán meghökkentő mennyiségű, de a több helyen elhelyezett hatalmas akvárium és a zenélő szökőkút is része a koncepciónak, miszerint egy pláza nem feltétlenül kell komor és steril legyen.


Az óriási épületben 250 ezer négyzetméternyi területen osztozkodik több mint 600 üzlet. A divatboltok, a multimédiás márkaboltok és az egészségügyi szolgáltatók is jelen vannak az épületben, mindezek mellett pedig hatalmas szórakoztatóközpont, wellness center, elegáns éttermek és kávézók, valamint Észak-Afrika első 3D-s mozija várja a látogatókat.