Trendmagazin

Megnyúló mutatók az új Parmigiani karórán

Több ovális tokozású modell is készült

2013.07.30 | Oroszvári Péter

1997-ben egy érdekes Vardon and Stedmann óra érkezett restaurálásra a Parmigiani Fleurier műhelyébe. A teleszkopikus mutatókat újratervezve most saját kollekcióban keltik életre a különlegességet.


Az Ovale kollekció alapja nem meglepő módon az ovális tok, melynek alapvetően nőies jellegét sikerült megszüntetni a teljes összképet tekintve. A már említett különlegesség pedig a pantográf: a mutatók a körmozgás során végigkövetik a tok belső kerületét, hol kinyúlva, hol becsukódva. Persze arra ügyeltek, hogy a percmutató soha nem lehet rövidebb az óramutatónál, így a pontos idő mindig egyértelműen leolvasható.

Ez a Vardon and Stedmann modell ihlette az új kollekciót

A pantográfos modell 18 karátos fehér- vagy rózsaarany változatban vásárolható meg, szerkezete 8 napos járástartalékkal bír, és 30 méterig vízálló. A számlapon az óra-és percmutató mellett a naptár és egy erőtartalék komplikáció található meg. A mutatók titánból készülnek, anodizálás során kapják meg a kékségüket. A szíj szintén kék Hermès alligátorbőr.


Megjelentettek továbbá egy tourbillonos modellt is, ezen viszont nem a mutatók dobják fel a számlapot, hanem a 30 másodperc alatt körbejáró szerkezet. Mérete ugyanakkora, de ez egy nappal kevesebbet bír, mint a pantográf változat, valamint a számlap és a szíj fekete színben is készül. 60 darabos limitált széria készül belőle.