Trendmagazin

Megújul a Rolex Explorer II

A Rolex felfrissíti a felfedezők karóráját

2011.05.02 | Kirschner Dávid

A Rolex az elmúlt években sorra ráncfelvarráson viszi keresztül modelljeit, ahogyan ezt tette két éve a GMT Masterrel, és a Submarinerrel. Az új modellek a kor igényeinek megfelelően szélesebbek lettek, vonalaikat megerősítették. A svájci gyártó az Explorer negyvenedik „születésnapján” jelentette be, hogy felfrissíti a felfedezők karóráját is.


Az Explorer lényegében megegyezik a GMT Masterrel, a lünettáján körbefutó 24 órás skála, és a plusz egy, huszonnégy óra alatt körbeforduló mutató miatt. Az új modell (ref.:216570) már nem csak fehér, hanem fekete számlappal is elérhető lesz, ráadásul a GMT-mutató is megváltozik, sportosabb jelleget ölt, és narancsszínű lesz. Ez azért figyelemre méltó, mert az eredeti, 1971-es kiadású Explorernek is narancssárga volt a 24 órás mutatója.


A tok mérete a korábbi 40 milliméterről 42 milliméteresre duzzad. A Rolex egy újabb szerkezettel is felturbózza a Felfedezőt, ami a jelenlegi élvonalbeli technológiát jelenti, beleértve a szerkezetet védő Paraflex lengéscsillapítókat, és a Parachrom hajszálrugót, ami a kiváló pontosságot és tartósságot szolgálja majd. Ez az új szerkezet lehetővé teszi, hogy a GMT-mutatót a többitől függetlenül is be lehessen állítani, miközben folytatódhat az idő mérése, és emiatt a 24 órás lünetta is fixált lesz. Az új, 42 milliméteres acél tok ugyanaz, amit a többi ilyen modellhez használnak, továbbra is 100 méterig vízhatlan. A számlapot természetesen tükröződésmentes bevonatú zafírüvegen át lehet megtekinteni, és persze a dátumot a szokásos módon egy „küklopsz” nagyítóval olvashatjuk le. Az újítások közé tartozik, hogy a gyártó elhelyezi a Rolex feliratot körben az üveg alatt, végig a tok belső peremén.


A közelgő modell áráról jelenleg semmit sem tudni, de várhatóan magasabb lesz, mint a jelenlegi, 6325 dolláros összeg.