Trendmagazin

Mesés kilátás és impozáns belső tér

A nem mindennapi villa Dél-Afrikában, Cape Townban található, a Signal Hill lejtőin

2012.06.11 | Kocsis Katica

Elegáns bútorok és zseniális formai megoldások jellemzik a dél-afrikai Antoni Associatesstúdió által tervezett házat, melynek modern és kifinomult terei varázsolják igazán előkelővé azépületet.

Maga a ház is Dél-Afrikában, Cape Townban található, a Signal Hill lejtőin. Az épületelhelyezése is nagyszerű tervezésről árulkodik, ugyanis az ablakokból és a teraszokról ragyogó kilátásnyílik az Atlanti-óceánra és a történelmi Robben szigetre.


Az Antoni Associates azt a megbízást kapta, hogy a SAOTA által megvalósított házat újítsafel és öltöztesse luxus külsőbe. A megbízók álma egy élvonalbeli 21. századi épület volt, amiegyszerre otthonos és funkcionális, ugyanakkor fényűző és előkelő is. Az ügyfelek ezenfelül kéttovábbi gyerekszobára, egy konditeremre és egy házimozira is igényt tartottak. De nem felejthetjükel megemlíteni a teraszon található medencét sem, amiben nemcsak úszkálni és pancsolni jó, hiszeninnen lélegzetelállító kilátás nyílik a városra, ami igazán magával ragadó és kellemes feltöltődést ígér.


A belső tereket importált, illetve egyedileg tervezett bútorokkal és dekorációs eszközökkeltették látványossá és otthonossá. Elegáns és letisztult bútorok találhatóak a nyitott terű nappalibanés az étkezőben is. Az étkező eleganciáját még egy bár is fokozza, ahol nemcsak márkás italokatkóstolhatunk, hanem választhatunk egyet az egyedi tervezésű szivargyűjteményből is. A konyhamagas fényű, fehérre lakkozott egységekből épül fel, de a Volakas márvány pultok tették igazánfenségessé.


A szabadtéri részek úgy lettek kialakítva, hogy maximális kielégülést nyújtsanak a szórakoznivágyók számára: egy nagy pavilon alatt kerti grill és étkező biztosítja a kinti sütögetést, de akiknekehhez nincsen hangulatuk, azok a napágyakban lustálkodhatnak. A medence fala Iroko fából készültés esténként a rácsokon keresztül átszűrődő fények igazi mediterrán hangulatot kölcsönöznek ahelynek. A fehér Volakas padlóval erős kontrasztot képez a Nero Maraquino márvány, ami körülölelia konzolos tűzrakó helyet, mely elnyúlik egészen a medence széléig. Pazar kárpitozás teszi a kültéribútorokat igazán kényelmessé. A végtelenbe tartó medence pedig az Atlanti-óceán látványával segítia relaxációt.