Trendmagazin

Michelle Obama kontra Ann Romney

Vezető politikusokat pártfogolnak

2012.11.06 | Boskovics Bianka

A mondás szerint minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll. Ámbár nem tudhatjuk, hogy Barack Obama és Mitt Romney sikerének esetében igaz-e a közhely, az viszont tény, hogy mindkét hölgy lenyűgöző energiával támogatja házastársát. Pillantsunk bele, hogyan!

Michelle Obama


A chicagói születésű First Lady – aki mellesleg rokonságban áll a profi kosárlabdázó Craig Robinsonnal - jogi diplomája megszerzését követően néhány évvel, 1992-ben kötötte össze életét Barack Obamával. Két gyermekük születése után Mr. Obama politikai karrierjének érdekében a fővárosba, Washingtonba költöztek. A négy évvel ezelőtti kampánynak is aktív résztvevője volt: egyéb kötelezettségeit nagyban lecsökkentette, rengeteg utazást vállalt, véleményét határozottan képviselte az oktatás terén is. Azóta is férje egyik első számú tanácsadója.


Mivel az Egyesült Államokban első számú prioritást élvez a népesség túlsúlyának csökkentése, így az Obama család is fontosságot ad az egészséges életmódnak. Nem meglepő, hogy e téren nagy erőket mozgat meg: létrehozta a Let’s Move! programot, amelyre idén is hangsúly került. A mozgalom a társadalom egészségéért küzd, táplálkozási, életmódbeli tanácsokat ad családoknak és iskoláknak, amelyeket már kiskortól szorgalmaz. Mióta Michelle közismert lett, nem csak elkötelezettségével vívta ki a figyelmet, hanem választékosságával is. Mára divatikonként emlegetik, kifinomult stílusát gyakran Jackie Kennedyéhez hasonlítják.

Ann Romney


Romneyék öt gyermekkel és tizennyolc unokával büszkélkedhetnek, több mint negyven éve alkotnak egy párt. Ann Michiganben látta meg a napvilágot, későbbi férjét már az általános iskolában ismerte. Diplomát francia nyelvből szerzett. 1994-ben, a szenátori választáson tette meg első politikai lépését. Az egészséges életmód propagálása nála sincs háttérbe szorulva, hiszen néhány éve több súlyos betegséget diagnosztizáltak nála. Lovaglásban kiváltképp élen jár, számos gyermekközpontú jótékonysági intézménynél tevékenykedik.


A későbbiekben egy vallásos csoportokat támogató egyesület igazgatójaként munkálkodott a Fehér Házzal együttműködve. Bár saját bevallása szerint nem kedvelte a kampányolással járó nehézségeket, mikor Mr. Romney bejelentette, hogy ismét megmérettetné magát, az elsők között állt ki mellette. Mindezek mellett, a női egyenjogúság harcos szószólójaként is ismeretes.