Trendmagazin

A kis herceggel erősít az IWC

A vörösarany verzióba minden extrát belepakoltak

2013.11.09 | Munkatársunktól

Az elmúlt évek során minden esztendőben kiadott az IWCegy speciális órát hogy megjutalmazza az Antoine de Saint-Exupéry Ifjúsági Alapítványt, mely a híres huszadik századi pilótáról és íróról kapta a nevét. Saint-Exupéry leghíresebb műve A his herceg, és ebben az évben a patinás svájci márka két olyan órát dobott a piacra, mellyel a novella 70. évfordulóját kívánja megünnepelni. Az első óra egy speciális Mark XVII pilótaóra, a második pedig egy tőle bonyolultabb és méretében is nagyobb modell, mely öröknaptárral is büszkélkedhet.


A Mark XVII-es óra egy új változata az IWC kollekciójában eddig kiadott alap pilótaóráknak. A rozsdamentes acél tokot kapott Mark XVII Edition Le Petit Prince a maga 41 mm-es átmérőjével tulajdonképpen a legkisebb pilótaórának számít az eddigi hasonló kiadások közül. A szokásos matt fekete helyett itt mélykék számlapot fedezhetünk fel, amihez a tervezők a jól megszokott arab számokat választották, melyek jól illenek az óra kisebb méretéhez.


A magasságmérő-ihlette dátumablak 3 óránál található, a másodpercmutató ellensúlya pedig egy kis alakú csillagot ábrázol, mely Saint-Exupéry fiktív hősének az otthonára utal. Az óra antimágneses (az ilyen órák fontosabb alkatrészei - például a hajszálrugó - olyan anyagból készülnek, melyekre nincs hatással a mágneses tér, ezáltal nem okoz zavaró hatásokat a szerkezet működésében) és egy speciális gravírozást készítettek a hátuljára, mely a kis herceget ábrázolja. Mindössze 1000 darab készül belőle, ára 5 400 dollár lesz.


Most térjünk át az előbbi óra sokkal komplikáltabb és persze jócskán drágább árfekvésű testvérére. A 46 mm-es, 18 karátos vörösaranyból készült Big Pilot's Watch Perpetual Calendar Edition Le Petit Prince modellnek ugyanolyan mélykék számlapja van mint a Mark XVII-nek. Az óra belsejében az IWC 51623 kaliberű szerkezete ketyeg, mely igen impresszív 7 napos járástartalékkal bír és egy teljes öröknaptár kombinációja, mely holdfázis kijelzést is kapott, ahol a kis kerceg található aranyból, amint egy kis bolygón állva nézi a csillagokat - ezt Antoine de Saint-Exupéry eredeti rajzai alapján vitték fel az órára. Ebből az exkluzív típusból csupán 270 darab kerül piacra, 51 200 dollárért lesz megvásárolható.