Trendmagazin

Mit húzunk idén a lábunkra?

Cipőparadicsom a láthatáron

2013.01.14 | Boskovics Bianka

A legtöbb nő bolondul a cipőkért, hisz a viselt topánka felér egy bemutatkozással. Fontos a színe, formája, és természetesen a kényelemfaktor sem elhanyagolható. Amennyiben az adott lábbeli optimális, viselője úgy érezheti, valóságos felhőkön lépked. Szerencsére ez alkalommal sem kell csalódnunk a tervezők kreativitásában, idén is mesés darabokkal ajándékozzák meg a nagyközönséget. Tekintsük meg, hogy milyen kínálatra számíthatunk az üzletekben!

shoerazzi.com

Nos úgy tűnik, jelenleg két formavilág uralja a divatot: a kecses, finom vonalú körömcipő és a lábfejre felfutó, bokáig érő szandál. Mint ismeretes, ezekkel nem nehéz bakot lőni, hisz könnyen sikerülhetnek extra kényelmetlenre, netalántán ormótlanra, csúnyácskára. Bár komfortosságukról nincsenek információink, tény, hogy megjelenésük cseppet sem definiálható érdektelennek, szürkének, jellegtelennek.


2013 a színek éve lesz. A szivárvány minden árnyalata helyet kap a palettán, kiváltképp az élénk-és fagylaltszínek, melyek pezsgést, vidám külsőt kölcsönöznek viselőjüknek. A most oly divatos hímzés sem fog hiányozni, megjelenik Rupert Sandersonnél, Barbara Buinál, akár a mesteri Ralph Laurennél is. Természetesen élénk tónusokban. Alkalmanként a művészek az alkotás hevében különös dogokra vetemednek, így meglepve egy-egy csemegével extrém rajongóikat. Ez alkalommal az anyagválasztással trükköznek, tehát idén divatosnak számít majd, ha legalább három különböző matériából készült lábbelit hordunk. Ilyesmit beszerezhetünk Nicholas Kirkwoodtól, Manolo Blahniktól vagy Givenchytől.


A klasszikus, időtálló, vonalvezetést kedvelők se szomorkodjanak, ők sem lesznek mellőzve! Nekik Jerome C. Rousseau, Gio Diev és Roberto Cavalli kedveskedik. A kellemes, harmonikus formák mellett hasonlóan finom anyagokat, színeket találunk – például elegáns csipkét, és lágy barackot-. Igény szerint az örök fekete sem tűnik el a polcokról, ahogy a karcsú tűsarok sem, de mindenképp némi rafinériával megtoldva. Jason Wu és René Caovilla például frappánsan csillogó gyöngyökkel díszíti éjszínű darabjait. Fényes lakkszíneikkel pedig retro hangulatot teremt Edmundo Castillo és Alejandro Ingelmo. Egy szó, mint száz: cipőfronton idén biztosan nem fogunk unatkozni.