Trendmagazin

Mitt Romney köszöni, jól van

Úgy tűnik, kiheverte a tavalyi elvesztett választást

2013.10.16 | Munkatársunktól

Miután tavaly nem sikerült leváltania Barack Obamát, Mitt Romney kaliforniai otthonában, a családjával töltötte a kampány utáni hónapokat és a nyilvánosság felé szakított a politikával. A teljes csend után, még 2012 végén jelentették be, hogy a republikánus üzletember ismét visszatér a Marriott International szállodalánc igazgatóságába, ahol már korábban kétszer is dolgozott (1993-2002 között először, majd 2009-2011 alatt ismét).


Felesége, Ann pedig ezalatt egy 125 receptből álló szakácskönyv elkészítését hozta tető alá, ami a "The Romney Family Table - Sharing Home-Cooked Recipes and Favorite Traditions" néven jelent meg a boltokban. A New York Times Best Seller listájára felkerülő kötetnek apropóján Jay Leno műsorában is szerepeltek a hónap elején.


 

Bár úgy tűnhet, hogy Romney végérvényesen visszavonult, mégis láthatóan aggasztja mindaz, ami jelenleg az Egyesült Államokban történik. A Fox News Sunday exkluzív interjújában a következőképp nyilatkozott: "Egyszerűen megöl engem, hogy nem ott, a Fehér Házban vagyok és nem tehetem meg mindazt, amit meg kéne tenni."

Talán egyedül gyermekei és unokái azok, akik örülnek, hogy a 66 éves családfőből nem lett az USA elnöke, hiszen Romney manapság minden idejét velük tölti. Nemrég az Utah állambeli Park Cityben fekvő Deer Valleyben vásároltak egy 800 négyzetméteres hétvégi házat.

A közel 9 millió dolláros ingatlan megvásárlása mellett a család újabb építkezésekbe kezd. A kaliforniai tengerparti bizottság 7-4 arányban megadta az engedélyt, hogy Romney San Diego jómódú részén, La Jollán lévő birtokát átépíthessék. A tervek szerint a mostani 278 négyzetméteres épületet (amit még 2008-ban vásárolt 12 millió dollárért) lerombolják és helyette egy 9 méter magasan álló, 1000 négyzetméteres villát építenek a tengerparti telekre. Az új épületben biztosan lesz elég hely Romney 5 fiának és 22 (!) unokájának is, akikről rendszeresen posztol Facebook oldalán.

A jelenlegi tengerparti ház hamarosan semmivé lesz (fotó: Gregory Bull, AP)

Hétvégi ház az utahi hegyekben