Trendmagazin

Mivel járnak a női celebek?

A legismertebb női sztárok és luxusjárgányaik

2011.02.23 | Szabó Adrienn

Mindenki csak arról beszél kivel járnak, mibe voltak; eljött a pillanat, amikor kiderítjük mivel járnak, a nagyvilági dívák! Lépést tartani nem biztos, hogy fogunk tudni velük, de azért elszáguldozunk az amerikai utakon egy cikk erejéig.

A legkedveltebb, a Toyota Prius, azon belül pedig, leginkább az ezüstszínű modellek. Persze ezek az autók, mind a sztárok igényeinek megfelelően lettek kialakítva. Ilyennel furikázik többek közt Betty a csúnyalány - azaz America Ferrera – és, a még szebb Demi Moore. Ők számomra meglepetést okoztak, azt gondoltam volna, hogy sokkal dögösebb, úgymond csajosabb járgánnyal közlekednek. Akiknek viszont sokkal testhezállóbb ez a modell, az Julia Roberts, Cameron Diaz és Meryl Streep.


A Porsche is igen népszerű, különösen a fiatalabbak körében. Cayenne GTS-sel furikázza barátnőit Miley Cirus és egy vad Turboval döngetnek az Olsen lányok. Azonban a kisasszonyok, csak suhanó fának tűnnek Renee Zellweger mellett, aki egy 911-el száguld. Persze volt már találkozója a 911-el, akkor egy Merci G500-as jobb elejét sikerült elég csúnyán összezúznia. Egyébként a Prius tulajok listáján is szerepelt kis fekete autójával.

Mi a közös Janet Jacksonban és Paris Hiltonban? Semmi, kivéve az autók, amiket vezetnek. A két hölgy ízlése ezen a téren hasonlít - bár nem minden téren. Míg Janet, a szerényebb színeket kedveli; Paris Bentley-je brutál, élénk, Barbie rózsaszínben pompázik. A Continental modellek nagyon kedveltek, Kim Kardashian és Nicol Kidman is alig tud szabadulni a paparazziktól, ha fülest kapnak, hol parkolnak épp celebjeink.


Térjünk kicsit vissza Paris Hiltonra, akinek nagy vetélytársa Britney Spears. A verseny a büntetésekben mutatkozik. A számlájukra írható: gyorshajtás, forgalmi baleset okozása, ittas vezetés, biztonsági öv nélkül vezetés, kisgyermekkel az ölben vezetés; sőt Britney több amerikai törvényt és etikai szabályt megszegve, a hatóságok kiérkezésekor fedte csak le mezítelen felsőtestét. Ijuj! Az, az apróság, hogy vezetés közben elmélyült formás kis orrában, teljesen eltörpül a többi húzása mellett. Lindsay Lohan se kutya füle ám, a fiatal színésznő is könnyedén elveszíthetné jogosítványt a magyar pontrendszer értelmében Maseratijával. Kint viszont rosszabbul járnak, felkerülnek a rosszlányok listájára, és bekasztlizzák őket. Így a fitos kis nózik beleszagolhatnak, a börtönszagba. Micsoda véletlen, hogy Paris csoda-csini Mercedes SLR-jében is ezt a triót kapták le.


Most egy kicsit az autó arzenálról, amit egy autóshown átugratni, nehéz volna. Britney többek közt egy fehér Mercedes CLK és egy SLR McLaren tulajdonosa, melléjük, pedig pont befért egy Mini Cabriolet a garázsba. Ezekben láthattuk már enni, inni vezetés közben, sms-ezni, telefonálni, fotózgatni, sőt egy ártatlan fotós lábán áthajtani egy szó nélkül. Spears bebizonyította, hogy az autó nem jogsival megy így, ki nem hagyhatjuk a sorból, a jogosítvány nélküli vezetést sem. Parist a fent említettek mellett láthattuk már Hummerben is, ami a kisasszony stílusától - szerény véleményem szerint - távol áll, hamar le is cserélte a böhöm járgányt, pedig abba aztán az összes létező öribarija belefért volna. Ráadásként még egy-egy rendőrautót is kibéreltek, egy kínos fuvarra, a botrányos csillagok. Helyzetük nem volt olyan fényes, mint a villogó megkülönböztető jelzés és a vaku áradat.

Bőven válogathat hangulata függvényében, Missy Elliot is. Egy Aston Martin V12 Vanquish, egy Rolls Royce Phantom és egy Lamborghini Gallardo büszke tulajdonosa. Még csak tévedésből sem gondoltam volna, hogy a hip-hop királynője, valami szerény járgánnyal mozdul ki otthonról, a felsorolt autók pedig alátámasztják a megérzésem. Danica Patrick is hasonló cipőben, illetve autóval jár, aki nem csak a versenypályákat, az autópályákat is uralja, Lamborghinijével. J Lo Aston Martin Vintage modellje se semmi, bár nem mindig él a lóerők kihajtásával Jennifer, olyankor kényelmesen hátradől és sofőrjére bízza a vezetés élvezetét. Nem úgy, mint Fergie, aki teljes biztonságban hasít Hummerjével, igazából egy ekkora autóban nehéz is volna félni; jobb, ha méretei miatt tőle félnek.


Egy kicsit finomabb Tyra Banks, aki egy Lexussal cirkál. Ő az, aki önmagát meghazudtoló módon egész normálisan hajt, míg azt gondolnánk, hogy a folyton pörgő Tyra, az utak réme. A Playboy címlapján legtöbbet pózoló, Baywatch-lány, Pamela Anderson pedig; egy hófehér, Jaguár XF-fel hódítja a kaliforniai utakat. Hófehér Range Roverrel is láthattuk már, megjegyezném, hogy mind ahányszor lekapták, az autójához színben tökéletesen passzolt viselete. Ha már így a címlapokat uraló szépségeknél lyukadtunk ki muszáj kitérnem Beckhamnére is. Victoria egy Bentley Continental GT Coupeval mászkál, azért kíváncsi lennék az arcára, mikor a lurkók csokit majszolnak és mindent kikennek az autóban.


A legfinomabb és nőiesebb vezetési stílusú hölgyek garázsa a következő állomás. Ha az autókkal kapcsolatban megkérdezik tőlem, melyik márka az elegancia és a luxus gyermeke, a Maybachot nevezem meg válaszként. Madonna és Mariah Carey is, méltóságteljesen foglalják el, a finom, bőr hátsó ülést, egy dübörgő koncert után, ugyanis a művésznők, sofőrrel járnak. De egy ilyen, autónál sokkal többnek mondható találmánynál, érthető is. Ha már luxus, akkor adjuk meg a módját a lehető legmagasabb szinten.


Volt már aki befürdött a sofőrjével, mert az igen keményen bepancsolt neki. Persze, nem alkalmazotti pozícióban, hanem élettársként követte el a hatalmas hibát, méghozzá Chris Brown. Egy kis összezörrenés után hallgattatta el az anyósülésen balhézó Rihannát. Elég nagyot kaphatott az énekesnő, ezt alátámasztják a fotók és a Lamborghiniben talált vérfolt. De egy rossz mozdulata és egy szava sem lehet Jay Z-nek. Beyoncé ugyanis a világ egyik legdrágább autójával, egy Bugatti Veyronnal lepte meg kedvesét tavaly év végén. Beyoncé úgy gondolta, ha szimplán valami nagy értékű ajándékkal lepi meg kedvesét, az nem elég, valami olyat szeretett volna, amit férje még évek múlva is nagyra tud értékelni. 41. szülinapjára, begurult a ház elé, a világ leggyorsabb személyautója, egy 2 millió dolláros Veyron. Annak tudatában, hogy 2,5 másodperc alatt gyorsul a sportautó százra, azt hiszem megállapíthatjuk, hogy Beyoncé, nem fog egy rossz szót is szólni az anyósülésen – legalábbis én ilyen sebességnél csendbe maradnék.

A soron következő áldozataink, kik mások lehetnének, mint a férfiak. Még színesebb és tágabb autóarzenál vár ránk a következő összefoglalóban!