Trendmagazin

Mivel töltik hírességeink a karácsonyt?

'Akkor jöttem rá, hogy tényleg létezik a Jézuska!'

2011.12.24 | Szabó Adrienn

Megérkezett a karácsony, a hangulata mindent és mindenkit átitat, nincs ez másképpen az ismert emberekkel sem. Nézzük, hogyan töltik idén csillagjaink a szeretet ünnepét és mit jelent számukra a jól megérdemelt szabadságon kívül a karácsony. A mini interjúkból azt is megtudhatjátok, milyen izgalmakkal fűszerezte meg Dukai Regina szülei karácsonyát gyerekkorában, mire lelt Horváth Éva a hóban, mikor lett teljes képzavar a Jézuskát illetőleg Béci (Young-G) fejében, és milyen ünnepi partykon találkozhattok DJ O’Neal-lal.


Dukai Regina izgatottan készül az ünnepekre, melyet minden évben ugyanolyan lelkesedéssel vár.

Mi a legkedvesebb emléked az ünneppel kapcsolatban a gyerekkorodból?


Utólag visszagondolva már vicces, de amikor gyerek voltam Anyukámék még nem nevettek azon, hogy karácsonykor engem rendszeresen gyomormosásra kellett vinni, mert a fenyőfáról mindig leettem a cukornak látszó gömböket. A másik kedvenc élményem régről, azok a nagy havazások, főleg Szenteste, amikor még kinn játszottunk, és apukám húzott minket a szánkóval, nagyon szerettem.

Hol töltöd idén a karácsonyt és milyen karácsonyi előkészületből veszed ki a részed?

Ahogy mindig, idén is a szüleimnél töltöm az ünnepet, már 23-án hazamegyek. Apuval aznap szerezzük be a fát, ezt mindig együtt csak mi ketten szoktuk csinálni. Másnap ő belefaragja a tartóba, utána enyém a terep a díszítésnél.

Dukai Regina


Mit jelent számodra a karácsony?

A békét, az együttlétet a családommal, a nyugalmat. Mindig lelkesen készülődöm, ezt az is mutatja, hogy már egy hónapja feldíszítettem a budapesti lakásban a fámat. Ilyenkor mindig a szeretteimmel vagyok, és jóval kevesebbet dolgozom.

Mit szeretsz a legjobban ebben az ünnepben?

Azt, hogy összehozza az embereket, a családokat, hogy mindenki boldogabb, kedvesebb és adakozóbb. Az emberek jószívűvé válnak, ha csak egy rövid időre is.

Milyen cselekkel hitették el Veled a Szüleid, hogy a Mikulás létezik?

Mivel Ők mondták, én elhittem nekik, nem kételkedtem bennük! Meg persze előfordult, hogy beöltözött valaki Télapónak, a baj csak az volt, hogy jött vele egy Krampusz is, amitől én annyira megijedtem, hogy egy órára bezárkóztam a szobámba, és csak akkor jöttem ki, amikor biztosítottak róla, hogy a Krampusz már nincs ott.

Melyik a kedvenc karácsonyi filmed és miért?

Nagyon sok karácsonyi kedvencem van, általában én viszem a DVD-ket a haza a filmezéshez ilyenkor. Nagyon szeretem a Holiday-t, az Igazából szerelmet, szinte minden évben megnézem a Reszkessetek betörőket, és láttam, hogy idén a Mi a manó is lesz, amire nagyon kíváncsi vagyok, mert még sosem láttam ezelőtt.

Dukai Regina és Horváth Éva Sugarbird ruhákban


Milyen ajándéktippet tudnál adni azoknak, akik az utolsó pillanatra hagyták a vásárlást?

Ha egyszerűbb ajándékokat akarunk, mi gyermekkorunkban készítettünk kartonpapírból karácsonyi díszeket, méghozzá úgy, hogy egy karácsonyfa formájú alapra ragasztottunk masnikat, csigákat, mindenfélét, ezt anyukám lefújta aranyszínű spray-vel, ami a nagymamáknak tökéletes ajándék, azt gondolom, hogy az ember az ilyet örök életére megőrzi. Ha nagyobb dolgokban gondolkodunk, szívből ajánlom a Sugarbird Love és Home kollekciómat, mert ilyenkor kifejezetten jó bebújni egy puha köntösbe, most én is ezt fogom tenni. Vannak olyan darabok is, amik egy téli sétához tökéletesek egy kényelmes bakanccsal.

Béci, azaz Young-G, aki tavaly a Való Világ negyedik szériáján keresztül vált híressé, sosem feledkezik meg a rászorulókról, így karácsonykor sem. Idén szeretteivel töltheti az ünnepeket, de hogy is volt ez tavaly?

Mi a legkedvesebb gyermekkori emléked a karácsonnyal kapcsolatban?


A legkedvesebb emlékem az volt, hogy meg tudtam, hogy nincs már Jézuska ... de komolyan! Már tisztában voltam vele, de mégis kizökkentettek a szülők! Arra emlékszem, hogy levittek minket sétálni, hogy addig majd a "Jézuska" teszi a dolgát és a fa alá rak majd mindent. Mint a nagy könyvbe, Anyu velünk Apu egy kicsit lemaradt. Na mondom, most fut haza gyorsan a mi kis "Jézuskánk", de sajnos meglepődve néztem, hogy nem ment haza a szülök közül senki! Tartottunk haza, már azt hittem, hogy valamit elrontottak a koreográfián és nem lesz "aji", de- de még is volt! Akkor jöttem rá, hogy tényleg létezik a Jézuska! (nevet)

Béci segít, ahol csak tud


Gyakran segítesz másokon, gondolom ez nincs másképpen most sem, készülsz idén karácsonykor is valamivel a rászorulóknak?

Igen! Most voltam valamelyik nap Miskolcon egy gyermek klinikán és több leukémiás gyermeknek okoztunk a húgommal örömet. Próbálunk ott, ahol tudunk segíteni, bár nagyon nehéz! Sajnos mindenkin nem lehet és ezért, bár rossz ezt ki mondani, de szelektálni kell!

Nemrég olvastuk, hogy "VV Béci házias is tud lenni", kiveszed a szereped a karácsonyi előkészületekben is, és ha igen, mi a Te feladatod?

Mindenben kiveszem a részem, amiben tudom, és segítjük egymást a kedvesemmel! Mosok, főzök, takarítok. Biztos most is meg lesz ez a kis "rituálé" de szerintem most a főzést, sütést a szülőkre hagyjuk, mert mi csak ketten vagyunk, és nem akarok karácsonytól újévig csak egy valamit enni. (és Young-G ismét nevet)

Tavaly az ünnepeket a Villában töltötted, ha jól emlékszem, elsőként "támadtad meg" a korcsolyapályát. Hogyan gondolsz vissza arra a karácsonyra?

Húúúú egy élmény volt, de komolyan! Csak a család, ami nagyon fontos, az nem volt velünk… Jó volt levelet kapni, jó volt üzenetet küldeni, csak nehéz volt! Nekem a húgom ott volt, de nem volt teljes az ünnep! Remélem, most majd bepótoljuk.

Bécin már érezni az ünnepek vidám hangulatát, ahogy azt ti is kivehettétek az interjúból. Horváth Éva karácsonya reméljük, nagy boldogsággal végződik, és otthon is ünnepelhet Nagypapájával, de lássuk csak, hogyan kapcsolódik ki az ünnepek alatt!

Mi a legkedvesebb karácsonyi emléked a gyerekkorodból?


Egyszer, télvíz idején találtunk egy kiskutyát a hóban, és örökbe fogadtuk. Nagy örömmel gondolok vissza arra a karácsonyra.

Hogyan töltöd idén a karácsonyt?

Idén is, ahogy mindig átmegyek a szüleimhez 24-én, abban viszont keserédes lesz az ünnep, hogy a nagypapámat a kórházban kell meglátogatnunk sajnos az ünnepek alatt.

Mit szeretsz a legjobban ebben az ünnepben?

Ilyenkor mindenki egy kicsit újra gyereknek érzi magát, amikor hazamegy a családi fészekbe. Nagyon szeretem, hogy ilyenkor mindenki kedves, és előtérbe kerül a szeretet.

Horváth Éva


Hogyan hitették el Veled a Szüleid, hogy a Mikulás létezik?

Igazából nem próbálták velem elhitetni, hogy létezik a Mikulás meg a Jézuska. Persze mondták, hogy ők hozzák az ajándékot, de én mindig csak azzal voltam elfoglalva, hogy hogyan mászik fel a Télapó a harmadik emeletre? Ha pedig fel is mászik, akkor a kulcslyukon nyilván nem férhet be, akkor biztos az ablakon át érkezik, de hogyan nyitja ki? Később persze rájöttem, hogy ez csak egy kedves, ámde nem létező dolog.

Melyik a kedvenc karácsonyi filmed és miért?

A Reszkessetek betörőket szinte minden évben megnézem, de leginkább a karácsonyi rajzfilmeket szeretem. Mindig készítenek egy-egy újabbat, és ezek annyira szépek, hogy nekem bérelt helyem van ilyenkor délutánonként a kanapén. Vagy az ágyamból nézem őket a takaróba burkolózva.

Milyen ajándéktippet tudnál adni azoknak, akik még nem szerezték be az ajándékukat?

Nagyon jó ajándék a fa alatt a Sugarbird piros-fekete kollekcióm egyik estélyi darabja. De aki nem bír várni, az akár fel is veheti karácsonykor, hiszen ilyenkor mindannyian nagyon elegánsak vagyunk, ezzel megtisztelve az ünnepeket és egymást.

Nem csak a karácsony, hanem a Szilveszter is a nyakunkon van, ha már itt sorolom az ünnepeket, szóba kerülhet DJ O’Neal, aki az év végét csinos kis ünnepsorozattal zárja.

Mi a legkedvesebb karácsonyi emléked és mit jelent számodra ez az ünnep?


Nem vagyok egy nagy karácsony fan, mivel legtöbbször mindenki túllihegi ezt az egész ünnepet és elveszti a varázsát, amit ténylegesen magában hordozott régen. Ráadásul január 1- jén születtem és december 30 a névnapom, szóval eléggé összemosódik számomra ez a sok ünnep decemberben.

Mit szeretsz a legjobban a karácsonyban?

Azt szeretem a legjobb a karácsonyban, hogy a családomat láthatom. Mivel sok a fellépésem, ezért ritkán tudok hozzájuk utazni év közben, de ünnepek alatt természetesen mindig otthon tartózkodom pár napot.

DJ O'Neal


Milyen karácsonyi, modern trackeket ajánlanál olvasóinknak a hagyományos dalok mellett?

Most készült el az I-Beatz nevű formációnkkal az első videoklipünk. Ez egy meglehetősen új és érdekes zenei világot próbál képviselni. Én beatboxolok, egy tekerőlantos nyenyerézik és egy mc rappel. Röviden: összehoztuk a folk-ot és a modern hangzást, hogy valami újat teremtsünk. A szám címe Who's comin', amit a Red Bull oldalán, s hamarosan a Youtube-on is megtekinthet a nagyérdemű.

Hogyan készülsz az idei karácsonyra?

Az idei karácsony nagyon rövid lesz számomra, mivel 23-án és 25-én is dolgozom, így csak 24-e az a nap, amikor a szeretteimmel lehetek. Szóval megpróbálunk 1 napba mindent beletömöríteni.

Az év végén melyik partykon találkozhatunk Veled?

Éjszakai fürdőzéstől kezdve, breakbeat partyn keresztül egész a hiphop-r’n’b bulikig minden van a repertoárban az ünnepi időszakban. Van ahol „csak” beatbox-szal lépek fel, s van ahol a lemezjátszók mögül koordinálom végig az estét. Emellett persze ott vannak a szilveszteri bulik is, melyek kötelezőek, pláne számomra.

Megvolt az ajándéktippünk, felhívtuk a figyelmeteket milyen fontos gondolni az ünnepek alatt is a rászorulókra és néhány program is említésre került, hogy aki netán unatkozna a most következő hosszú hétvégén, az eltölthesse szabadidejét. Mindenkinek kellemes ünnepeket kíván a Trendmagazin!