Trendmagazin

Monaco - A világ legdrágább környéke

A Knight Frank ingatlaniroda összeállította mely városokban a legdrágább ingatlant vásárolni

2011.04.23 | Molnár Gergely

A világ legdrágább luxusingatlanai a Monacói Hercegség területén találhatóak egy londoni székhelyű ingatlanközvetítő iroda összeállítása szerint, három egymást követő évben is a hercegséget illeti ez a cím.

Monaco vezeti a listát

A Knight Frank ingatlaniroda adatai alapján, átlagosan 65.600 dolláros árral kell számolnia annak négyzetméterenként, aki ingatlant akar venni magának - a kedvező adózási viszonyairól híres - Monacóban. A piacon London a második 56.300 dolláros négyzetméter árral, míg az ötödik helyet Párizs foglalja el 40.500 dollárral. Monacóban a legdrágább adás- vétel egy 340 millió dolláros üzlet volt, egy 1.600 négyzetméteres luxusingatlan cserélt gazdát. A vevő nevét nem hozták nyilvánosságra, de az érintett ingatlaniroda annyit elárult, hogy az új tulajdonos a Közel-Keletről érkezett.

Szingapúrban is emelkednek az ingatlanárak

Sanghajban emelkednek legjobban a lakóingatlanok árai, 21 százalékos emelkedés tapasztalható, illetve Mumbaiban és Szingapúrban is felfelé mennek az árak. Liam Bailey, a Knight Frank iroda vezetője kifejtette, hogy az ingatlanpiacon a fejlesztések és a biztonságos politikai, és jogi környezet a jövőben fontos tényezők lesznek.