Trendmagazin

Hegycsúcsvásár a németeknél

Most csak 175.000 dollár egy pár hegycsúcs

2011.07.06 | Szabó Adrienn

Hogy mindent el lehet adni? - Nos, igen,még akár egy hegy csúcsát is! Akik azt ígérték kedvesüknek, hogy megvennék nekik az egész világot, azokkal örömmel közlöm, hogy ha nem is az egészet, de egy-egy csúcsát most megvehetik.

Szeretnél egy saját hegyet? Mostantól már ezt is lehet. A legviccesebb az egészben, hogy értékéhez mérten nem is kerül olyan sokba. 175.000 dolláros áron lehet hozzájutni a hegycsúcsokhoz az Alpokban. Ráadásul nem is egy csúcsot kapsz, most egyet fizet, kettőt kap van a németeknél. Egy feltétele van a vásárlásnak, hogy a hegymászókat és kirándulókat beengedd az általad megvásárolt területre.

Grosse Kinigat

A Bundesimmobiliengesellschaft, - vagy mindenki jobban jár, ha a cég rövidített nevét írom – BIG, német, ingatlanközvetítő vállalat dobta piacra a különleges telkeket. A 2.690 méteres magasságban található Grosse Kinigat és a 2600 magasan fekvő Rosskopf lehet a saját két alpesi csúcsunk. Hát ez csúcs! A reklámszövegükben pedig arra hivatkoznak, hogy ez a két legszebb kilátással rendelkező hely, melyről tökéletes kilátás nyílik a Karni-Alpokra. Nem beszélve arról, hogy a kiránduló turisták és a hegymászók közkedvelt helye. A környék lakói mérhetetlenül felháborodtak az ügyön. A helyi polgármester, Josef Ausserlechner számolt be a megdöbbentő ingatlanhirdetésről az APA-nak. Josef úr így nyilatkozott: "Érthetetlen számomra, miért pont most akarják eladni a csúcsokat, a görögök is eladnák a szigeteiket?"

A helyi napilap, a Kleine Zeitung szerint már 20 vevő tett ajánlatot a panorámás telkekre, és július 8-ig nyílik lehetőségük az ajánlatok megadására. A 840 lakosú, kis kelet-tiroli üdülőhely jódliját most megtölti a harag. Az 1.2 millió négyzetméteres telkek pedig még mindig tulajdonosra várnak. Lehet licitálni a hegyekre, ti vásárolnátok hegycsúcsot az Alpokban?