Trendmagazin

Moziból lett luxuslakás

A 423 négyzetméteres otthon 3.2 millió dollárt kóstál

2011.07.02 | Major Imola

Stockholmban most nem akár milyen ingatlanra tehetünk szert, ugyanis nemcsak felújították, de át is alakították a Plaza-Astoria Cinema-t.


A mozit először1931-ben nyitották meg a nyilvánosság előtt, az elmúlt években úgy döntöttek,hogy lakásként kívánják értékesíteni, ezért nagy átalakításba kezdtek. Azeredmény tökéletes lett. A moziból lett luxuslakás összesen 423 négyzetméterenejti ámulatba az odalátogatókat.Kezünkben a kulcs, a zár nyílik, akkor most lássuk mit is kapunk 3.2 millióamerikai dollárért.


Az ingatlan, akár óriás studio lakásnak is nevezhető, ugyanis különlegességeabban rejlik, hogy hiába a nagy négyzetméter a megszokottól eltérően, itt ahelyiségek egy légtérben találhatóak. A tevékenységeket szintemelkedéssel éssüllyesztéssel választották el egymástól. Térhatároló elemként használták abútorokat és növényeket. A sok zöldtől egy természetes közeget teremtettekaz ott lakók köré. A közel 8 méteres belmagasság és a 22 négyzetméternyiüvegfelület a tetőn, további előnyei a lakásnak. A bútorokkal is törekedtek rá,hogy ne nyomják meg a teret, kerülték a nehéz, robusztus és sötét bútorokat.


A nagyméretű modern konyha és a hozzá tartozó tíz személynek helyet adóétkező, meglepő módon egymástól távol, másik síkban találhatók. Stílusukbanis különböznek, ezért szinte olyan, mintha a négy lépcsőfokkal feljebb találhatókonyha egy másik lakás eleme lenne. Míg a fő sík elemei természetességetkeltenek, a konyha modern minimál stílusú. Az egységet nem töri meg, azelszeparáltság miatt, nem válik zavaróvá a különbség. Fellelhető egy elég extrémgrillező is, mely lehetővé teszi, hogy ne csak a teraszon, de közel a nappalinkhozis sütögethessünk. Érdekessége azon kívül, hogy váza és teteje van, hogy az ülőfelületek a padló szintjén vannak, így nem alá, hanem bele kell ülnünk.


A lakás középpontjában egy nagyméretű igazán különleges, vízzel körülvetttársalgó van építve. Első ránézésre a gyógyfürdőkben kialakított pihenők luxusváltozata juthat eszünkbe, de hosszas nézegetés után belátjuk ez is csak egyrésze annak a kompozíciónk, amit magunk körül érzékelünk, ahogyan a lakássalismerkedünk. A kényelem szigete, az öt méter magas pálmafa és annak társaiárnyékában adatik meg számunkra. Ez az a rész, ahol leginkább a nappalibanérezhetjük magunkat. Több ülő, fekvő alkalmatosság, dohányzóasztal található.Az egész hangulatát a növények közelsége adja meg.A könyv szerelmeseinek egy hatalmas plafonig érő könyvespolc nyújt kellőszórakozást. Olyan akár egy nyitott iroda, kanapéval, íróasztallal, számítógéppel.A zene kedvelői biztosan örömmel fogadják az étkezőasztal mellett találhatócsodaszép zongorát.


A leghangulatosabb része a lakásnak, azt hiszem nem is kérdéses, hogy afürdőszoba sarok. Karamell színű mozaikokkal kirakott luxus. Ha újdonsülttulajdonosunk csak ezt mutatja meg barátainak, akkor is egészen biztosanirigykedni fognak rá. Érdekes, hogy hiába nem egy külön szoba, mégis boltíveselválasztása miatt egy külön egységet képez a térben. Színes kristályfüggönyteszi zárttá s enyhe háremi hangulatot kelt. Titokzatossá teszi a helyet, ad egyplusz misztikumot neki azzal, hogy a kint tartózkodók a függönyön keresztülmegleshetik a fürdőzőt. Természetesen a luxusfürdő elengedhetetlen kiegészítőjea szauna is, amely ebben az esetben sem maradhatott el. A fürdőhöz közeltalálható a lakás egyetlen hálószobája, amely hangulatvilágításával ugyan azt aza forró hangulatot kelti.


Sétánk végéhez érve egy csigalépcsőn keresztül a teraszt is szemügyre vehetjük.A negyven négyzetméteres terület egyik legizgalmasabb része az üvegszoba,mely lehetőséget biztosít számunkra, hogy kellemes pillanatokat tölthessünk el atermészet közvetlen közelében akár egy hidegnek ígérkező napon is.Képzeljük csak el, hangulatos gyertyafényes vacsora, kellemes zene, csillagoségbolt, akár egész éjszaka, dacolva az időjárással.