Trendmagazin

Nagy az érdeklődés a Volvo kupéra

Tömeggyártása még nem várható, de egy limitált darabszámú előszériáról már tárgyalnak

2013.10.03 | Oroszvári Péter

Bár eredetileg koncepciónak szánta a Volvo a Frankfurti Autószalonon bemutatott kupéját, mégis akkora lett iránta az érdeklődés, hogy gyártásba kerülhet. Van mitől félnie a nagy német márkáknak.


A biztonságosságáról elhíresült svéd márka kétajtós sportkocsija a hatvanas években megjelent P1800-ast szeretné újraéleszteni modern köntösben. A Concept Coupe formatervét az olasz Bertone készítette el, és találóan egy oroszlánhoz hasonlítják, ami még pihenés közben is tiszteletet, erősséget sugároz, hát még mozgás közben.

 

Nem csoda hát, hogy a szalonon nagyon sikeres volt a modell, a Volvo vezetősége már tárgyal is egy limitált darabszámú előszéria beiktatásáról. Nagy mennyiségről még biztos nem lesz szó – a saját, és a Bertone gyártási kapacitását is figyelembe kell venniük, valamint manapság nem feltétlen lehet jó ötlet fejest ugrani egy új piacra.

Az előd, a P1800-as

 

Akár megvalósul a közeljövőben, akár nem, az biztos, hogy nem a Frankfurtban is bemutatott 400 lóerős, elektromotorral kiegészített kétliteres turbódízel hajtás lesz benne – ez még nem érett meg a tömeggyártásra. Vannak viszont most is kitűnő motorok a Volvónál, nincs akadálya tehát, hogy hamarosan az utakon láthassuk az autót.